
Bravčová pečeň so zemiakovými lievancami
Zemiakové lievance: Očistené zemiaky uvaríme, pretlačíme, pridáme žĺtky, soľ, korenie, na drobno nakrájanú...

Karfiolovo-brokolicový pekáč
Priniesla som si z obchodu oboje, karfiol aj brokolicu. A teraz čo s tým? A ajhľa, ako na objednávku vyskočil z časopisu tento recept...

Kuracie kávové kapsy s orechmi
Inšpirovala som sa viacerými úpravami jedál, no najmä som popustila uzdu svojej fantázii a vzniklo čosi...

Kelovica po mojom
Roky som na Furči v Košiciach pestoval ružičkový kel, ale ani raz som ho v kuchyni nepripravil....

Rybacie zvitky zo pstruha
Ráno som som kúpil suroviny v hypermarkete, bol som po nočnej tak som chcel niečo rýchlo...

Palacinkové batôžky so špenátom
Palacinky: Do misy dáme múku, mlieko, soľ, cukor, koriander a roztopené maslo a vypracujeme...

Morčací závitok v listovom šaláte
Morčacie prsia umyjeme, osušíme, narežeme na rezne a dobre vyklepeme, okoreníme. Rezne...

Falošné rizoto s opekanou tymianovou rybkou
A zase som uvarila niečo rýchle, ľahké a chutné :D do ryže môžete pridať akúkoľvek zeleninku...

Bravčové plátky s orechovou omáčkou, zemiakové vtáčie hniezdo so zaváraninou
Dnešny, tak trošku slávnostnejší obed som pripravila čiastočne podľa receptu Lacibácsiho z ATV a ostatné som...

Zemiakový koláč
mali sme prázdnu chladničku aj špajzu, tak som chcela spraviť niečo jednoduché a chutné zo surovín,...

Kurča - Kornish Hen - pečené v papierovom vrecúšku
Variant mojeho klasického kurčaťa pečeného v „sáčku“....

Jahňacina so špenátom
Komerčný recept<br /> Jahňacie mäsko a špenát je to pravé jarné občerstvenie na vašom stole. Jednoduchá príprava...

Bryndzové halušky s pečenou červenou repou
Horúce zemiaky pretlačíme cez lis a zmiešame so škrobom a žĺtkami. Osolíme a môžeme spracovať do...

Hovädzia roštenka na horčici s tekvicovými semienkami
Sviatočný obed z hovädzej roštenky a na záver som ju posypala opečenými tekvicovými semienkami.

Kombinovaný rezeň s mortadelou a paradajkou
Variantné využitie zvyšku kuracieho a bravčového mäsa po varení domácej „šunky“. Po pravde? Parodoval som slovenské...

Rolovaná bravčová podbrušinka plnená domácou neúdenou klobáskou
Dnešný obed sa niesol v znamení zabíjačkových dobrôt... včera sa na farme zabíjalo, mám úplne čerstvé...

Špagety di Fabio
Jeden mamin taliansky priateľ ma raz naučil úžasný a rýchly recept na špagety. A keďže ja...

Zeleninový koláč s bryndzou z bezlepkového lístkového cesta
Zásoby z letnej úrody treba vždy zužitkovať. My sme tak spravili v našom dnešnom recepte. Upiekli sme si slaný koláč s cuketkou, paradajkami a skaramelizovanou cibuľkou....

Grilované morčacie špízy
Morčacie mäso sme naplnili netradičným spojením syra, byliniek a marhuľového džemu. Všetko spolu opečené na...

Grilované špízy s jablkom a cuketou
Inšpiráciu som našla v letaku Kauflandu, marinádu som si ale urobila po svojom

Nielen BBQ romaine šalát s lososom a krevetami
Ak máte chuť na niečo dobré, zvláštne a nie každodenné – dôvod sa vždy nájde –...

Cavatelli so salsicciou a rukolou
Cestovinová rýchlovka, tentokrát ako základ slúži talianska salsiccia, teda neúdená biela klobása....

Kaleráb plnený hubami
Mladé kaleráby vydlabeme, aby steny zostali hrubé 0, 5 cm. Naplníme hubovou plnkou, skrojené...

Grilovaná prepelica s pečenými paprikami
Grilovanie vládne letu. Aj v našom hoteli. Učíme sa ho však od národov, ktoré takto bežne pripravujú svoje jedlo...

Cannelloni s morčacím mäsom a so špenátom
Po bohatom sviatočnom stole dobre padne hodovanie na trochu ľahší spôsob. Teda zo zdravších surovín spracovaných šetrnými technológiami, ktoré však určite zasýtia aj...