Foto: elixir
Kelová polievka s jemne ovocnou príchuťou. Keď sa varila, jej vôňa mi pripomínala červenú kapustu. Inšpiráciu na túto pre mňa zvláštnu kombináciu som našla Zobraziť celý popisKelová polievka s jemne ovocnou príchuťou. Keď sa varila, jej vôňa mi pripomínala červenú kapustu. Inšpiráciu na túto pre mňa zvláštnu kombináciu som našla na Chefkoch.de, "obohatila" som ju o ďumbier a rascu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu, mrkvu a zemiaky oprážame na oleji, dokiaľ cibuľa začne byť sklovitá. Potom všetko zalejeme dvoma litrami vody.
-
2
Pridáme pokrájaný hlávkový kel, osolíme, pridáme čierne korenie, muškátový oriešok, premiešame a varíme 25 minút.
-
3
Na posledných 5 minút pridáme jablko, zbavené jadra a nakrájané.
-
4
Môžeme podávať, posypeme rascou. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu