Rybacie placky so zemiakovou kašou

Ivan Štefula
šéfkuchár hotela Magnus v Trenčíne, 21. decembra 2014
Rybacie placky so zemiakovou kašou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
2 ks
1 PL
3 PL
100 g
200 g (cornflakes)
400 g
800 g
50 g
300 g
50 g
50 g
50 g
50 g




Postup

  1. 1

    Mäso z vykosteného lososa nakrájame na malé kúsky, ktoré potom ešte nasekáme nožom. Pridáme soľ, korenie, nasekanú vňať, tvaroh, vajce, strúhanku a vymiešame.

  2. 2

    Z hmoty tvarujeme karbonátky, ktoré obalíme v rozdrvených lupienkoch a na nie príliš rozpálenom oleji pomaly vyprážame dozlata z oboch strán.

  3. 3

    Podávame so zemiakovou kašou, ktorú pripravíme štandardným spôsobom, a so zeleninovým šalátom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia