Balotínka z bažanta s krevetami a zeleninou

Marek Karaka
šéfkuchár wellness hotela Kaskády v Sliači–Sielnici, 2. júla 2010
Balotínka z bažanta s krevetami a zeleninou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

400-500 g
100 g
100 g
60 g
50 g
150 ml
40 g




Postup

  1. 1

    Bažantie prsia nakrájame, jemne naklepeme (aby sa mäso nepotrhalo) ochutíme soľou, korením. Mrkvu a petržlen pokrájame na malé kocky a spolu to opražíme na masle.

  2. 2

    Touto zmesou a očistenou krevetou naplníme bažantie prsia a pomocou potravinárskej fólie na varenie z nich urobíme roládky. Roládky varíme v pare asi 30 minút.

  3. 3

    Červené víno s cukrom povaríme na miernom ohni do zhustnutia. Pri podávaní dozdobíme čerstvými bylinkami. Ako príloha sa hodia varené mladé zemiaky.

Diskusia k receptu

vcelka
Hádam by som dodala pre menej "orientovaných", že galantína a balotínka je takmer to isté, pojmom galantína sa zvyknú označovať studené mäsá a pojmom balotínka teplé.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia