Balotínka z bažanta s krevetami a zeleninou
Marek Karaka
šéfkuchár wellness hotela Kaskády v Sliači–Sielnici, 2. júla 2010
šéfkuchár wellness hotela Kaskády v Sliači–Sielnici, 2. júla 2010

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Bažantie prsia nakrájame, jemne naklepeme (aby sa mäso nepotrhalo) ochutíme soľou, korením. Mrkvu a petržlen pokrájame na malé kocky a spolu to opražíme na masle.
-
2
Touto zmesou a očistenou krevetou naplníme bažantie prsia a pomocou potravinárskej fólie na varenie z nich urobíme roládky. Roládky varíme v pare asi 30 minút.
-
3
Červené víno s cukrom povaríme na miernom ohni do zhustnutia. Pri podávaní dozdobíme čerstvými bylinkami. Ako príloha sa hodia varené mladé zemiaky.
Diskusia k receptu