Foto: mariamka
Naozaj som nevedela ako to pomenovať. Hovädzinu som varila prvý či druhýkrát a v takejto úprave úplne na novo. Bola to lotéria, ktorá celkom Zobraziť celý popisNaozaj som nevedela ako to pomenovať. Hovädzinu som varila prvý či druhýkrát a v takejto úprave úplne na novo. Bola to lotéria, ktorá celkom vyšla.
Suroviny
0,7 - 1 kg |
|
|
|
|
|
2 ks |
|
1/4 ks (oranžová) |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
1/2 KL |
|
2 - 3 ks |
|
4 - 5 ks |
|
2 - 3 ks |
|
1 dl |
|
4 dl |
|
podla chuti |
|
|
Postup
-
1
S hovädzím mäsom naozaj nemám skúsenosti, kúpila som toto, čo sa mi páčilo.
-
2
Nakrájala som ho na veľké kocky, osolila, okorenila.
-
3
Dve veľké červené cibule som spenila na bravčovej masti a na nich nechala zatiahnuť mäso.
-
4
Medzitým alebo ešte skôr si očístíme a nakrájame zeleninu: mrkva, tekvica, petržlen /fotky sa mi nejakou záhadou vymazali/. Na mäsko navrstvíme zeleninu, zalejeme vývarom zmiešaným s vínom, pridáme bob.list, klinčeky, nové korenie, rozmarín a chilli, zakryjeme a dve hodiny si to snažíme nevšímať. Použila som takú tú liatinovú platňu, čo býva súčasťou plynových sporákov, ale kľudne môžete to dať do rúry, ako ste zvyknutí.
-
5
Po dvoch hodinách /sú to nervy, ale treba vydržať/ odkryjeme a čaká nás niečo takéto.
-
6
Aj mňa to prekvapilo, že tekutina sa vôbec nevyvarila, mäso sa udusilo a zelenina zostala v celku. Ochutnáme a podľa svojich chutí dochutíme /v mojom prípade čerstvé ČK a trošku soli/.
-
7
Ako prílohu som zvolila moje osvedčené šťuchané zemiaky s kyslou smotanou.
-
8
A mladý špenát rýchlo podusený na olivovom oleji, cesnaku, ochutený balzamikom.
-
9
Hotovo, nech sa páči k stolu, dobrú chuť.
dakujem vsetkym :)
*****