Šašlík na grilovanej zelenine

Vladimír Morochovič
nezávislý šéfkuchár, 12. apríla 2015
Šašlík na grilovanej zelenine
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

0,5 kg
4 strúčiky
10 lístkov
3 ks
4 ks
3 ks (mix žltá, zelená, červená)
1 ČL
4 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Morčacie mäso zomelieme najemno s cibuľou a cesnakom, osolíme, pridáme najemno nasekané mladé lístky šalvie, okoreníme podľa potreby a vymiešame hladkú lepivú zmes.

  2. 2

    Zo zmesi vytvarujeme dlhé šišky, ktoré prepichneme ihlou alebo špajľou a uložíme na plech. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C, podľa hrúbky vytvarovanej šišky – šašlíka.

  3. 3

    Na silno rozpálenej panvici prudko opečieme paradajky rozrezané na polovicu. Potom na tej istej panvici rozpustíme kryštálový cukor na karamel, pridáme na kocky nakrájanú zvyšnú zeleninu a prudko a krátko urestujeme.

  4. 4

    Potom pridáme výpek z mäsa, počkáme, kým sa výpek vyparí, osolíme a okoreníme podľa potreby. Pokrm pokvapkáme bylinkovým pestom, ktoré môžeme vyrobiť doma z byliniek, ktoré máme k dispozícii.

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
Šašlík je spôsob pečenia a servírovania jedla na ihlách a existuje veľa možností, ako to mäso nastrkať a naporciovať. A aj ich šašlíkové národy, regióny alebo hoci mikroregióny rôzne využívajú. Ide asi o tie ihly. Aj keď sa šašlík robieva v prírode.
@vcelka možná ,že nevím vše ale jedno vím a to ,že šašlíje z různých kusů a kousků masa třeba karský šašlík je za skopového hřbetu ,ale za celou dobu svého vaření jsem neviděl šašlík z mletého masa .Může být ,ale tohle opravdu neznám a než jsem to napsal ,tak jsem se kontaktoval s několika kolegy a ptal jsem se jich .Neznají to také .

Pridaj komentár k receptu: