Šašlík na grilovanej zelenine
Vladimír Morochovič
nezávislý šéfkuchár, 12. apríla 2015
nezávislý šéfkuchár, 12. apríla 2015
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Morčacie mäso zomelieme najemno s cibuľou a cesnakom, osolíme, pridáme najemno nasekané mladé lístky šalvie, okoreníme podľa potreby a vymiešame hladkú lepivú zmes.
- 2
Zo zmesi vytvarujeme dlhé šišky, ktoré prepichneme ihlou alebo špajľou a uložíme na plech. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C, podľa hrúbky vytvarovanej šišky – šašlíka.
- 3
Na silno rozpálenej panvici prudko opečieme paradajky rozrezané na polovicu. Potom na tej istej panvici rozpustíme kryštálový cukor na karamel, pridáme na kocky nakrájanú zvyšnú zeleninu a prudko a krátko urestujeme.
- 4
Potom pridáme výpek z mäsa, počkáme, kým sa výpek vyparí, osolíme a okoreníme podľa potreby. Pokrm pokvapkáme bylinkovým pestom, ktoré môžeme vyrobiť doma z byliniek, ktoré máme k dispozícii.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/saslik-/1840-recept.html...
www.khanapakana.com/recipe-search/s/kofta%20shashlik...