Fašírka v gjuveči po tutrakanski - Кюфте в гювече по тутракански fotorecept
Foto: alex37
Tak aby sme využili tie naše mištičky, ponúkam ďaľší gjuveč, tentokrát z mletého mäsa. Jednoduchá príprava, málo surovín. Kto nevie čo je Tutrakan - Zobraziť celý popisTak aby sme využili tie naše mištičky, ponúkam ďaľší gjuveč, tentokrát z mletého mäsa. Jednoduchá príprava, málo surovín. Kto nevie čo je Tutrakan - je to mesto v severovýchodnom Bulharsku na rieke Dunaj.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
pripravíme si potrebné suroviny, pred použitím hlinené misky namočíme na 1/2 až 1 hod do vody, aby nasiakli vodou a nenasakovali počas pečenia vlastnými surovinami. Zásadne ukladáme piecť do studenej rúry.
-
2
pomiešame mleté mäso s balkánskym syrom a čiernym korením. /soľ som nepridávala, pretože syr sa mi zdal dostatočne slaný/
-
3
uložíme do mištičiek bez použitia oleja alebo iného tuku. Mleté mäso pustí svoj.
-
4
navrchu polejeme pretlakom alebo rajčinovou šťavou a posypeme cibuľou.
-
5
zykryjeme vrchnáčikom a dáme piecť do nevyhriatej rúry na 200°C cca na 50´
-
6
pred dopečením, klepneme vajíčko a posypeme mätou špicatou. Dopečieme otvorené asi 10min, kým sa nezatiahne vajíčko.
konzistenciu. Ani to vajíčko nie je nevyhnutné, aj bez neho je to OK. Môže byť aj jenske sklo s vrchnákom trebárs. To má asi každý. Pekný teplý :) deň prajem všetkým.
@ewulieno čka1 uvarila si? no to ma teší. :)