Jemná zeleninová polievka so skrytým petržlenom
Foto: janikbj
Petržlen je u nás doma dosť neobľúbený, tak ho do polievok dávam vyvariť vcelku a potom vyhodím - škoda, ja viem. Tak tu je Zobraziť celý popisPetržlen je u nás doma dosť neobľúbený, tak ho do polievok dávam vyvariť vcelku a potom vyhodím - škoda, ja viem. Tak tu je jedna z možností, ako ho dostať do stravníkov, polievka chutila, nikto nehádal, čo robí tú lahodnú sladkastú chuť ;)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na masle si orestujeme mrkvu nakrájanú na kolieska, zemiaky nakrájané na malé kocky a petržlen vcelku alebo nakrájaný na veľké kusy (aby sme ho pri mixovaní ľahšie vylovili). Kto chce, môže do základu pridať aj cibuľu a cesnak, ja som ho tu nedávala. Pridáme asi 2 PL jemných ovsenných vločiek a zalejeme vývarom alebo horúcou vodou (u nás doma sa nepoužívajú bujóny, takže ako vývar používam vodu, ktorú si odložím z varenia zemiakov (keď varím ako prílohu)). Keď treba, osolíme a varíme, kým nie je zelenina mäkká.
- 2
Vylovíme kúsky petržlenu a časť zemiakov a mrkvy a rozmixujeme najemno. Vrátime do polievky, prilejeme asi 1 dl plnotučného mlieka (alebo smotany na varenie) a necháme spolu ešte povariť. Polievka je jednoduchá, lahodná a v tých teplách chutí aj vlažná.
Tiež zeleninová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ale určite neskôr skúsim, biele korenie nepoužívam vôbec, čas vyskúšať :)