Zapekané hrušky na slano
Foto: siuuu
Rýchle a chutné jedlo, keď nemáte času nazvyš a máte radi kombináciu ovocia a slanej chuti.
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Hrušky umyjeme, osušíme, prekrojíme na polovice, vyberieme jadrovník. Polovice hrušiek položíme na pekáč vyložený papierom na pečenie, na hrušky rozmrvíme syr s modrou plesňou - ja som použila Nivu, posypeme bylinkami. Hrušky pokvapkáme olivovým olejom a trochou medu a v rúre zapekáme pri teplote 190 °C asi 20 - 25 minút, pokiaľ sa syr neroztopí.
- 2
Medzitým som nasucho opiekla orechy, ktoré som nakoniec zaliala trochou medu a skaramelizovala. Horúce hrušky som na tanieri posypala ešte trochou syra, čerstvými bylinkami, pokvapkala som ich trochou medu, veľmi zľahka ochutila korením a podávala s čerstvou sušenou šunkou, medovými orechmi a hroznom.
Tiež hrušky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu