Zapekané hrušky
Zapekané hrušky

Zapekané hrušky na slano

siuuu - fotkasiuuu, 17. februára 2022
Zapekané hrušky na slano
Foto: siuuu

Rýchle a chutné jedlo, keď nemáte času nazvyš a máte radi kombináciu ovocia a slanej chuti.

10 minút
príprava
20-25 minút
na 190 °C

Suroviny

 tvrdšie
 čerstvé (rozmarín, tymian, oregano)
 (alebo čierne korenie)




Postup

  1. 1

    Hrušky umyjeme, osušíme, prekrojíme na polovice, vyberieme jadrovník. Polovice hrušiek položíme na pekáč vyložený papierom na pečenie, na hrušky rozmrvíme syr s modrou plesňou - ja som použila Nivu, posypeme bylinkami. Hrušky pokvapkáme olivovým olejom a trochou medu a v rúre zapekáme pri teplote 190 °C asi 20 - 25 minút, pokiaľ sa syr neroztopí.

  2. 2

    Medzitým som nasucho opiekla orechy, ktoré som nakoniec zaliala trochou medu a skaramelizovala. Horúce hrušky som na tanieri posypala ešte trochou syra, čerstvými bylinkami, pokvapkala som ich trochou medu, veľmi zľahka ochutila korením a podávala s čerstvou sušenou šunkou, medovými orechmi a hroznom.

Diskusia k receptu

kuko95
Heh veru toto sú tie recepty na ktoré ja "sedlák" z dediny ja asi nedorastiem ja keď nemám času na zvys šupnem do trúby jalitka alebo klobásu a som spokojný..ale toto by som okostoval aj keď robiť to asi nikdy nebudem 😁
haji
Ano, krásně naservírované, mně by určitě chutnalo, k tomu maličký kousek hrianky nasucho opečenej hmmm Skvělé foto!
farbuska
Vyzerá to skvele, chuť hrušiek a syra je tiež jedinečná. Krása na tanieri aj na jazyku.
1x siuuu
rika111
Krásne naaranžované a skombinované suroviny. Určite dnes vyskúšam váš recept. Už teraz sa teším.
1x siuuu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia