Mleté hovädzie so sladkou čili omáčkou
Ladislav Hužík
šéfkuchár gastrodomu LemonTree v Bratislave, 3. novembra 2013
šéfkuchár gastrodomu LemonTree v Bratislave, 3. novembra 2013
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
450 g |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1/2 PL |
|
1/2 PL |
|
100 g |
|
15 g |
|
2 PL |
|
200 g |
|
2 PL |
|
3 ks |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
3 PL |
|
1/2 hrste |
|
1/2 hrste |
|
Čili omáčka: | |
200 g |
|
100 ml |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Mleté mäso premiešame so sherry, sójovou omáčkou, sezamovým olejom, maizenou a necháme odstáť 20 minút. Sušené krevety zalejeme vriacou vodou a necháme 15 minút odstáť. Čierne huby pripravíme takým istým spôsobom. Scedíme a vytlačíme prebytočnú vodu, nasekáme.
- 2
V panvici wok rozpálime olej, orestujeme cibuľu a cesnak 30 sekúnd. Pridáme mäso, krevety, huby a restujeme ešte päť minút. Potom pridáme čili, rybaciu omáčku, cukor a koriander. Restujeme ďalšie dve minúty. Odstavíme a pridáme bazalku a mätu.
- 3
Čili omáčka: Cukor rozpustíme v octe, zľahka osolíme a do vlažného sirupu pridáme cesnak a čili.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.biokamo.sk/solio-zdrave-oleje/solio-s%C3%A9zamov%C...