
Kapustový quiche
Kapusta je kráľovnou októbra. Hovorí sa o nej ako o vitamínovej bombe a čističi organizmu, nás kuchárov...

Teľacie fašírky
Mäso a salámu zomelieme na mlynčeku so žemľami, ktoré boli namočené v mlieku. Na oleji...

Bramboráčky
Dnes večer jsem se nudila, tak jsem se rozhodla, že připravím mámě malé překvápko a...

Bravčové mäso s vlašskými orechmi
Ak radi experimentujete a skúšate nové chute, vyskúšajte tento jednoduchý recept s kombináciou netradičných chutí.

Jelenina s gaštanovou omáčkou à la Viktor Emanuel II.
Jelení chrbát odblaníme a nakrájame na požadované porcie. Mäso opečieme na oleji z každej strany, ochutíme soľou...

Bryndzový krém s pečenou slaninkou
Očistíme a nakrájame šalotku a cesnak. osmažíme dozlatista na bravčovej masti a zalejeme zeleninovým vývarom...

Zapekané cuketové lodičky
Cuketu umyjeme, NEšúpeme, pozdĺžne rozkrojíme a vydlabeme dužinu so zrniečkami. Vydlabanú cuketu poukladáme na...

Krkovička s pikantnou srbskou marinádou
Keď pečiem krkovičku, častokrát používam túto skvelú marinádu....

Hovädzie plátky po sicílsky na pomarančovo-grapefruitovom šaláte
Co su pre nas jablka, pre sicilcanov su pomarance. Pomarance a grapefruity pripravuju na rozne sposoby....

Králičí chrbát s krupotom a hríbmi
Kuchyňa valašských prababičiek stelesňuje dnešné trendy – spojením s prírodou a ročným obdobím, so skromnosťou, ...

Superľahký roastbeef s višňovou omáčkou a zemiakovo-dubákovou štrúdlou
Toto bol môj prvý pokus o roastbeef: jednak hovädzie mäso u nás moc nefrčí a keď, ...

Zapečené halušky so slaninou a syrom
Toto jedlo je velmi chutne a je treba malo surovin. ako som povedala rada skusam nove...

Stir fry - kuracie prsia so zázvorom a zeleninou
Kuracie prsia pokrájame na približne 2 cm kúsky, jarnú cibuľku nakrájame na kolieska, cesnak na...

Plnený jarný kaleráb
Nie je to obed, skôr taký chrumkavý olovrant z jarného krehkého kalerábu.

Karí zelenina na plechu
Výborne chutí či už ako teplá zeleninová príloha, ale aj samostatne.

Cícerová polievka so stonkovým zelerom
Neobvyklá kombinácia strukovín - cíceru a stopkového zeleru vytvára krásny chuťový zážitok. Vyskúšate?

Paprikové bravčové kotlety s kyslou kapustou
Kotlety mierne naklepeme, po okraji narežeme, aby sa pri pečení nekrútili a po oboch stranách,...

Medzevské šúlance
Tento recept koluje v nasej rodine už tretie pokolenie dá sa robiť na sladko aj slano...

Trojfarebný fazuľový šalát
Jednoduchý ryžový šalát s fazuľou. Vhodný aj na prípravu vopred a ako obed, ktorý si...

Mleté mäsko pod perinou
Cibulku si orestujeme do sklovita, pridame cesnak, huby a nakoniec masko. Restujeme az kym sa masko nezatiahne,...

Plněná krůtí křídla
Jednou jsme v masně viděli krásná krůtí křídla, když jsme se ale konečně dostali na řadu,...

Krkovička pod cibuľovou perinou
Na vymastený plech s trochou oleja uložíme na plátky nakrájanú vyklepanú krkovičku. Ochutíme ju soľou, ...

Amur na cibuľke sa strúhaným chrenom
Upravovaného amura nakrájame na menšie porcie a osolíme. Porcie zabalíme do plátku slaniny a obviažeme...

Ocinov biftek
Verím, že biftekov sa tu nájde určite veľa, no ja som nikdy nehľadala, pretože...

Jelenie stehno s mandľovým papierom
Jelenie stehno osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na oleji. Zalejeme omáčkou demi glace, pridáme...

Kuracie prsia s tekvicovými špagetami a avokádovým pestom
Jednoduchý recept, ktorý kombinuje nízko kalorické tekvicové špagety s proteínom obsiahnutym v kuracích prsiach.

Talianske cestoviny
Naše obľúbene cestovinky, recept mám od mojej známej, ktorá ho pripravila na svoju oslavu narodenín a mal...

Dusená brokolica so syrom tofu
Umytú brokolicu podlejeme zeleninovým vývarom, posypeme nakrájaným cesnakom a dusíme do mäkka.

Zapekané fašírky s cibuľovo-šampiňónovou omáčkou
Pripravíme si fašírky: Mäso zomelieme, pridáme vajce, koreniny (č. korenie mleté, soľ, ...