Farebná fúzia

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 5. mája 2015

Rýchlo a dobre sa najesť. Táto podmienka bola dnes z mojej strany splnená. Viac na http://cookulienka.blogspot.sk/2015/05/farebna-fuzia.html

2
porcie
12 minút
príprava

Suroviny

2-3 PL
1 ks
1 strúčik väčší
1 ks
1/4 ks
1/3 ks
1/2 ks
1 hrnček
1 ks




Postup

  1. 1

    Pracovala som súčasne na dvoch panviciach. Na jednej som na troche oleja opekala zvyšok dusenej ryže, na druhej som na oleji opekala nadrobno nakrájanú cibuľu, pridala som cesnak na plátky, po chvíli nahrubo nastrúhanú mrkvu, osolila, poopekala, podlaiala trochou vody, okorenila. Nasledovali ružičky z brokolice. Pod pokrievkou som celé dusila asi tri minúty. Zatiaľ som rozšľahala a osolila jedno vajce, zaliala som ním ryžu a opekala som ju ďalej, miešajúc,kým sa upieklo aj vajce. Odstránila som pokrievku zo zeleniny, nastrúhala sem umytú cukinu aj so šupkou, premiešala, tekutina bola už odparená. Hneď som pridala nastrúhané tofu, zase premiešala a posypala už len posekanou petržlenovou vňaťou. Obsah oboch panvíc sa dohotovil naraz.

    Farebná fúzia - obrázok 1

Diskusia k receptu

tassiedevil
netráp sa... ja ti dám 2...:)nie naozaj, veľmi pekne , chutne a najmä diétne si navarila, zavše by sa aj mne hodilo...:)zajtra si spravím dobrý nápad...:)dám ti 5*****
kukulienka71
Ďakujem:-) musíme sa podporovať asi, ale som rada, že sa ti jedlo páči. Sem-tam diétne, sem-tam trasúci sa mastný bôčik, do červena vypečený...;-)
motyka
Ja tiež vítam takéto recepty - co dúm dal, najmä ku koncu týždňa. Ľahký, zdravý, plný vitamínov, pestrý tanier, žiadne ťažké trávenie - super. Ukladám si ho a dávam ti tiež 5*.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Pekný recept. Super nafotené.
klukodvody
No paráda ,zrovna dneska jsme byli pozváni na prezentaci podobných jídel a máš to stejně krásně udělané jako oni ,gratuluji a nejen že ukládám do k.k. ale nedám ani jednu ani dvě ale hned pět hvězdiček .Krásný den .
kukulienka71
@klukodvody , to ste mali super program, závidím:-) mňa fascinuje také modernejšie ukladanie na tanier, neviem aký to má názov v gastronómii, také ležérne, ale štýlové, v obliekaní by som to porovnala k športovej elegancii:-) Ďakujem pekne za pochvalu aj hviezdičky. Pekný zvyšok dňa!
mariamka
kukulienka cumim na tu horu hojnosti,, mile, vtipne, isto aj chutne, mas recht :)
terinka55
Výborne si navarila. S chuťou by som si naložila :-) A oči jedia tiež. Chválim!
peter48
Celkom zaujímavá inšpirácia. Priznám bez mučenia, že takéto recepty beriem spravidla len ako inšpiráciu na voľnú tvorbu, ale to na veci nič nemení. Vyzerá to tak, že ani ja ako diabetik pri čomsi takom nezhreším, synovi je to ako na mieru, ešte aj s tým kari, čo je jeho najobľúbenejšie korenie. Cesnaku asi dám o poznanie viac a ryžu pravdepodobne nahradím jačmennými krúpmi. Teda skutočne len inšpirácia, ale zaujímavá. Synova priateľka sa dokáže prispôsobiť a keď bude manželke chýbať mäso, doporučíme jej, aby sa chytila za stehno.
aroooo
takéto recepty mám rada, netrápte sa nad jednohviezdičkovým, /aj keď 5* isto poteší/, hlavné je, koľko varecháčov si recept uloží,koľkých inšpiruje, ja samozrejme kk a 5*
evanaaa
Krásny zeleninový tanier, aj mne sa páči, ale sójové výrobky nejem, hľadám alternatívu....čo by sa hodilo ako náhrada?
kukulienka71
@izabella929 , @mariamka ,:-)) veru to vyzerá ako hora na tej fotke, @manya , @terinka55 , som rada, že sa vám jedlo páči,
@redakcia , ďakujem za úpravu zaradenia
@peter48 , pobavil si ma s tým stehnom:-DD, teší ma, ak niekoho inšpirujem, tiež mám rada variabilné jedlá, ktoré sa ľahko kombinujú, na čo má kto chuť, prípadne, čo je po ruke. Krúpy sú výborný nápad
@aroooo , ďakujem za povzbudenie a ocenenie
@evanaaa , ako prvý ma napadol syr, môže byť kľudne čerstvý, kravský, včera som kúpila ovčí, hodil by sa určite.
Všetkým vám ďakujem pekne za milé hodnotenie, potešilo:-)
peter48
@evanaaa Pokiaľ ti neprekážajú mliečne výrobky, prvé čo mi napadlo, bola mozarella. Každopádne by to chcelo voľáky mäkký, čerstvý syr, chuťovo nevýrazný syr. Väčšina takých syrov býva, žiaľ, výrazne slaná, čo by nebola dobrá voľba. Pokiaľ by syr mal výraznú chuť, podstatne by to zmenilo charakter jedla, aj keby to mohlo byť aj k lepšiemu.
evanaaa
Ďakujem za radu, @peter48 , asi bude ten mäkký syr najlepší, ja mám rada skoro všetky syry okrem tých najmäkších - tavených, tie nejem.
remcula
Nádherný, rychlý recept. Můžu se zeptat, jak se zde dají přidat fotky?? Vidím, že někteří to dělají..
kukulienka71
@remcula , ďakujem. Najjednoduchšie je poprosiť redakciu o pridanie tvojej fotky k receptu iného užívateľa. Ak máš povedzme účet v Google+, môžeš to robiť aj cez ten, ja to robím tak, keďže Fb už nedovolí takto zverejňovať fotky, predtým som ich dávala tak. Dúfam, že som pomohla. Pekný večer!
@marika21 , ďakujem ti pekne za pochvalu:-)
havino
rýchlo, jednoducho a chutne, budem sa inšpirovať určite




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia