Grilovaná ryba na mrkvovom pyré

Peter Kiss
šéfkuchár reštaurácie UFO v Bratislave, 30. januára 2011
Grilovaná ryba na mrkvovom pyré
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
250 g, ošúpaná
0,5 l, precedený (zo 6 g badiánu)
2 PL (môže byť aj olivový)
1/2 ČL
 štipka
1 pl (uzo, pernod)
0,25 l




Postup

  1. 1

    Rybu umyjeme a osušíme. Osolíme a okoreníme z obidvoch strán. Grilujeme na rozpálenej panvici na oleji. Najprv grilujeme rybu na strane s kožou.

  2. 2

    Mrkvové pyré: očistenú mrkvu nastrúhame, orestujeme na oleji, kým nepustí farbu. Zalejeme badiánovým čajom, osolíme, okoreníme, zakryjeme a dusíme do mäkka. Uvarenú mrkvu rozmixujeme, prilejeme anízový likér, dosolíme a dokoreníme.

Diskusia k receptu

vcelka
Anízový likér... ja sa po... Tak tomu vravím šok. Ale za 3 eurá nakŕmite aj regiment a som zvedavá či návšteva zistí, z čoho tá zvláštna dobrota vlastne je. Možno ten aníz spraví z mrkvy absolútne tajomnú, nepoznanú krásku...
dogagador
da da anizovy liker naklamat aj anizovou prichutou do trocha napriklad vodky?
aveja
ked tam chces dat vodku, potom by si mozno mala vynechat aj badyanovy caj, inak sa ti tam budu byt dve rozdielne chute...?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia