Grilovaná ryba na mrkvovom pyré
Peter Kiss
šéfkuchár reštaurácie UFO v Bratislave, 30. januára 2011
šéfkuchár reštaurácie UFO v Bratislave, 30. januára 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
250 g, ošúpaná |
|
0,5 l, precedený (zo 6 g badiánu) |
|
2 PL (môže byť aj olivový) |
|
1/2 ČL |
|
štipka |
|
1 pl (uzo, pernod) |
|
0,25 l |
|
Postup
-
1
Rybu umyjeme a osušíme. Osolíme a okoreníme z obidvoch strán. Grilujeme na rozpálenej panvici na oleji. Najprv grilujeme rybu na strane s kožou.
- 2
Mrkvové pyré: očistenú mrkvu nastrúhame, orestujeme na oleji, kým nepustí farbu. Zalejeme badiánovým čajom, osolíme, okoreníme, zakryjeme a dusíme do mäkka. Uvarenú mrkvu rozmixujeme, prilejeme anízový likér, dosolíme a dokoreníme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu