Grilovaná ryba na mrkvovom pyré
Peter Kiss
šéfkuchár reštaurácie UFO v Bratislave, 30. januára 2011
šéfkuchár reštaurácie UFO v Bratislave, 30. januára 2011

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 600 g |
|
| 250 g, ošúpaná |
|
| 0,5 l, precedený (zo 6 g badiánu) |
|
| 2 PL (môže byť aj olivový) |
|
| 1/2 ČL |
|
| štipka |
|
| 1 pl (uzo, pernod) |
|
| 0,25 l |
|
Postup
-
1
Rybu umyjeme a osušíme. Osolíme a okoreníme z obidvoch strán. Grilujeme na rozpálenej panvici na oleji. Najprv grilujeme rybu na strane s kožou.
- 2
Mrkvové pyré: očistenú mrkvu nastrúhame, orestujeme na oleji, kým nepustí farbu. Zalejeme badiánovým čajom, osolíme, okoreníme, zakryjeme a dusíme do mäkka. Uvarenú mrkvu rozmixujeme, prilejeme anízový likér, dosolíme a dokoreníme.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu