Bravčová panenka so sušeným ovocím

sisok - fotkasisok, 9. novembra 2010
2
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
15 gr, sušené
15 gr, sušené
15 gr
15 cl
15 gr
15 cl
3 ks
5 cl




Postup

  1. 1

    Pór rozkrojíme po dĺžke na 2 polovice, umyjeme pod studeným prúdom vody, odkrojíme zelenú časť póru a biely zvyšok pokrájame na rezančeky. Maslo rozpustíme na panvici, pridáme nakrájaný pór, osolíme. Za častého miešania dusíme na slabom plameni. Keď je pór takmer uvarený podľa predstáv, pridáme smotanu a dochutíme čiernym korením.

  2. 2

    Bravčovú panenku nakrájame na medailónky, hrubé asi 3 cm. Sušené ovocie a lieskové oriešky pokrájame na malé kúsky a premiešame. Do medailónkov urobíme zárez, aby sa vytvorila malá kapsička. Do takto vytvorenej kapsičky vtlačíme zmes ovocia- orieškov. Osolíme a okoreníme. Na horúcom oleji opečieme medailónky, najprv zo strany kapsičky so zmesou, opatrne otočime a opečieme druhú stranu. Takto narýchlo opečené medailónky vložíme do nízkeho pekáčika a vložíme do predoriatej rúry (180 stupňov) a dopečieme mäsko.

  3. 3

    Do výpeku na panvici nalejeme biele víno, pridáme trochu masla a smotanu. Dochutíme. Medailónky podávame s omáčkou a duseným póróm. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia