porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pór rozkrojíme po dĺžke na 2 polovice, umyjeme pod studeným prúdom vody, odkrojíme zelenú časť póru a biely zvyšok pokrájame na rezančeky. Maslo rozpustíme na panvici, pridáme nakrájaný pór, osolíme. Za častého miešania dusíme na slabom plameni. Keď je pór takmer uvarený podľa predstáv, pridáme smotanu a dochutíme čiernym korením.
- 2
Bravčovú panenku nakrájame na medailónky, hrubé asi 3 cm. Sušené ovocie a lieskové oriešky pokrájame na malé kúsky a premiešame. Do medailónkov urobíme zárez, aby sa vytvorila malá kapsička. Do takto vytvorenej kapsičky vtlačíme zmes ovocia- orieškov. Osolíme a okoreníme. Na horúcom oleji opečieme medailónky, najprv zo strany kapsičky so zmesou, opatrne otočime a opečieme druhú stranu. Takto narýchlo opečené medailónky vložíme do nízkeho pekáčika a vložíme do predoriatej rúry (180 stupňov) a dopečieme mäsko.
- 3
Do výpeku na panvici nalejeme biele víno, pridáme trochu masla a smotanu. Dochutíme. Medailónky podávame s omáčkou a duseným póróm. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu