Treska na masle so zázvorom a cesnakom

izabella929 - fotkaizabella929, 8. marca 2015

Dnešný krásny slniečkový deň som odľahčila skvelou ľahkou rybkou, ktorú som opiekla na masle..na tresku som okrem korenín nastrúhala aj čerstvý zázvor s cesnakom..veľmi Zobraziť celý popisDnešný krásny slniečkový deň som odľahčila skvelou ľahkou rybkou, ktorú som opiekla na masle..na tresku som okrem korenín nastrúhala aj čerstvý zázvor s cesnakom..veľmi chutné..

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks filet
podľa chuti
štipka
štipka
 strúhaný čerstvý
1 strúčik
Na prílohu:
 varené
1 ks




Postup

  1. 1

    Tresku som na niekoľko hodín namočila do mlieka..na panvicu som dala roztopiť maslo..keď bolo maslo rozohriate, položila som na maslo tresku..jednu stranu som osolila, okorenila, posypala štipkou papriky a nastrúhala som zázvor aj cesnak..nechala som tresku pomaly opekať na slabšom plameni..potom som ju obrátila a tak isto som ju osolila, okorenila, nastrúhala zázvor aj cesnak..keď bola z oboch strán opečená, vybrala som ju, uložila na taniere..zeleninu, mrkvu, kaleráb a zeler som pokrájala a uvarila vo vode, do ktorej som dala bobkový list,celú chilli papričku,bobkový list, koliesko zázvoru a kúsok cesnaku..uvarenú zeleninu som vybrala , scedila, pokrájala na malé kocky a dala som ju na panvicu opiecť, kde som pripravovala tresku..uvarila som zemiaky pokrájané na kocky..na taniere som uložila zemiaky na ne som položila plátky tresky a vedľa nich som uložila dusenú zeleninu ako prílohu..vrch som posypala jarnou cibuľkou a poliala výborným maslovým výpekom...dobrú chuť..

    Treska na masle so zázvorom a cesnakom - obrázok 1

Diskusia k receptu

k599
Krásne si to vymyslela milá @Izabella ! Z tresky som zatiaľ robil len šalát podľa @kimla (je výborný) a tak teraz je na rade tento Tvoj skvost. A veľmi sa teším najmä na tu chuť, ktorú mu dodá zázvor. Ten som ešte pri príprave rýb nikdy nevyužil. Si veľmi šikovná!
svedka
Robim podobne, ale bez zazvoru.odkladam a musim vyskusat podla teba, ked budem moct :) sikula
dandika1
@izabelle929 pre mna nove rybu som rpbila prevazne len zo zemiakmi,vyskusam podla Teba viem ,ze to bude chutne doposial bolo vsetko vyborne putuje do KK.Vdaka:-)))
tassiedevil
veľmi pekne pripravená rybka...tu síce tento druh rýb nemáme ale skúsim z inej..*****
pacik
Dala som si záväzok, aspoň raz za týždeň rybku, takže tvoj recept mi príde vhod :-)
jarunka
@pacik toto iste som aj ja vcera povedala, ze aspon raz do tyzdna budem robit ryby :-) toto vyskusam tiez so zazvorom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia