Foto: mirkajan
Námet na rýchly obed alebo večeru pred nastávajúcou sezónou cukiet. Obvykle do tohto receptu používam zelené cukety, ale keďže manžel s dcérou tohto Zobraziť celý popisNámet na rýchly obed alebo večeru pred nastávajúcou sezónou cukiet. Obvykle do tohto receptu používam zelené cukety, ale keďže manžel s dcérou tohto roku kúpili priesady žltých cukiet (čo sme zistili až teraz), na obrázku sú použité žlté cukety. A upozorňujem, že mäsožravci si na svoje neprídu...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Šampiňóny a cukety nakrájame na silnejšie plátky.
- 2
V hrnci necháme zovrieť sójové (rastlinné) mlieko alebo vodu, prelisujeme doň 2 strúčiky cesnaku a ochutíme bylinkovou soľou. Po zovretí pomaly prisypeme za stáleho miešania polentu, necháme zovrieť a asi 10 minút za občasného premiešania necháme na veľmi miernom ohni stáť. Ak je príliš hustá, prilejeme podľa potreby tekutinu. Na záver osolíme podľa chuti, pridáme talianske bylinky, postrúhaný muškátový oriešok a podľa chuti biely balzamikový ocot.
- 3
V panvici rozohrejeme olej, pridáme cuketu a šampiňóny a opekáme do mierneho zhnednutia cca 5-7 minút. Pridáme vlašské orechy, brusnice a ešte chvíľu opekáme. Osolíme a okoreníme. Podávame s polentou.
Tiež polenta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu