Foto: mimit
Chcela som si upiect uzasne vyzerajuce zemle od @Medovnicek http://varecha.pravda.sk/recepty/zemle-plnene-udenym-masom-fotorecept/40549-recept.html. Ale potom som zistila, ze nemam mast, iba kupene najemno namlete skvarky, tak zacala Zobraziť celý popisChcela som si upiect uzasne vyzerajuce zemle od @Medovnicek http://varecha.pravda.sk/recepty/zemle-plnene-udenym-masom-fotorecept/40549-recept.html. Ale potom som zistila, ze nemam mast, iba kupene najemno namlete skvarky, tak zacala mala uprava receptu.
porcií
Postup
-
1
Pripravila som si kvások z mlieka, cukru a droždia. Do domacej pekarne som si zatial, kym kvasok vykysol, dala muku, sol, vajce, korenie a dve lyzice najemno namletych skvarkov. Pridala som kvasok a nastavila pekaren na program cesto. Krasne vykyslo.
-
2
Bochnik cesta som si rozdelila na 7 casti, kazdu som naplnila sunkou, pod ktoru som dala asi pol cajovej lyzicky horcice. Na plechu s papierom na pecenie som zemlick nechala este podkysnut, potrela som ich vajickom a posypala sezamom, dala piect na 180 stupnov, kym nemali zlatisty vrch.
Zemlicky vyzeraju velmi chutne.