Karfiolové ružičky zapečené v mletom mäse fotorecept
Foto: martamm
Tento recept som kedysi našla v nejakom časopise a je nu nás dosť obľúbený. Čo je výhodné, výborný je aj za studena. ospravedlňujem sa Zobraziť celý popisTento recept som kedysi našla v nejakom časopise a je nu nás dosť obľúbený. Čo je výhodné, výborný je aj za studena. ospravedlňujem sa za nie veľmi vydarenú úvodnú fotku, ale zabudla som pokrm nafotiť na tanieri....
porcií
príprava
na 220 °C
Suroviny
1 hlavička (stredne veľký) |
|
500 g |
|
2 balíčky |
|
3 ks |
|
2 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ochutený bylinkami na poliatie |
|
na potretie |
|
Postup
-
1
karfiol umyjeme, rozdelíme na ružičky, v osolenej vode ovaríme veľmi krátko 2-3 minútky, nakoľko budeme s ním ešte pracovať. Ružičky môžu byť väčšie, výsledok je efektnejší.
-
2
Kuracie prsia pomelieme, pridáme najemno nastrúhané biele tofu, vajcia, soľ, pretlačený cesnak, majorán. Z týchto surovín urobíme zmes, ako na fašírky.
-
3
na dlaň si nanesieme z mäsovej hmoty pľacku
-
4
na pľacku položíme ružičku karfiolu
-
5
zabalíme tak, aby bola celá ružička zakrytá
-
6
položíme nožičkou hore na plech vystlaný papierom na pečenie. Takto obalíme všetky ružičky karfiolu
-
7
potrieme olejom
-
8
upečieme v rúre vyhriatej na 220 stupňov do ružova, podávame so zemiakovým pyré, poliate ochuteným bielym jogurtom. Dobrú chuť...
Ukladám do KK, prijmi pochvalu za krásny fotopostup a pekný popis. Vďaka za recept.
Moje deti mastné jedlá neradi.Verím tomu,že
s týmto receptom u nich zabodujem.Odomňa máš preto 1***
Marti za receptík ďakujem
Tvoj recept -karfiol v kabátiku-je famózny.Už je uložený v Kk.
Neostáva mi nič iné iba zagratulovať a poslať pozdrav
z ďalekého holandska.
Pozrela som aj Tvoj, určite je vynikajúci aj s použitím bravčového mäska, sú stravníci, ktorí majú radšej výdatnejšie jedlá, tak majú možnosť použiť bravčovinku . Všetkým pekný deň. :)))))