Oščadnicky polesník s omáčkou

fridecanka - bez fotkyfridecanka, 11. decembra 2012

Tento recept je trošku náročný na čas, aby všetko bolo teplé na tanieri, ale stojí za to.

Suroviny

 (bravčové + hovädzie)




Postup

  1. 1

    Pripravíme si mlete mäso kdo chce môže pol na pol,pridáme vajce, sol ,cesnak pretlačený,majoránku,dáme do chladničky.Surové zemiaky ošupeme nastruhame na polesniky pridame cesnak,sol,vajičko,hladku muku,majorán,zamiešame a upečieme na masti alebo oleju polesníky

  2. 2

    Mlete mäso alebo fašírky obalíme v struhanke a upečieme.

  3. 3

    Cibulku nakrajeme a osmažíme na oleji pridame hladku muku a urobime zasmašku zalejeme vodou pridame rajčatový pretlak pridáme cesnak,majorán a podla chuti cuker,sol.Urobíme taku rajsku s príchutou cesnaku a majorárnky.Podávame bud male polesníky s omáčkou a fašírkami,alebo jeden velký polesnik v tom schovaná faširka a poliate omačkou.Prajem dobru chut v adventu.

Diskusia k receptu

rolfynka
znie to dobre aj to je urcite dobre ale neviem co je topolesnik
fany05
tak to by aj mna zaujímalo,čo su to tie polesniky???
vierutt
Polesniky - podlesníky sú zemiakové placky. Zaujímavý receptík!
profmino
Môže to byť chutné, ale ako vyzerajú tie polesníky?
vladkaku
... jééééj, my sme to už nepočuli 100 rokov, že polesník. Krásne časy u babičky ďakujéééééééééééééééééééééééééééééééééééééém. Pre haruľu sme tento názov dávali v okolí Nitry. Netuším prečo. Žeby nárečie odtiaľ? A Ty si z Oščadnice! A v Oščasnici som bola ako vedúca tábora - pionierskeho!!! To boli časy!Nádherná príroda, nádherní ľudia. Recept sa mi páči, rozmrazujem jemnú hovädzinku...:-)))
vladkaku
... a už viem odkiaľ to mala babička - bola Oraváčka :-))) záhada vyriešená, vďaka
fridecanka
Vladkaku dakujem za odozvu,máš pravdu príroda nádhera,ozvi sa ako si dopadla.Maj sa.
evanaaa
takže som vydedukovala - fašírka ( ale vcelku?), zemiakové placky,( alebo vcelku-haruľa?) a k tomu paradajková omáčka. Uhádla som? Len pre mňa by to boli tri jrdlá oddelene, ale ako vidím, v každom regióne iné . Je to iste sýte jedlo, lebo už len tá placka sama o sebe, a ešte to ostatné.....
fridecanka
@Evana klasické malé fašírky,bud 1 zemiakova placka na panvici alebo malé polesniky niečo ako lievance,k tomu omáčka dá sa povedat 3 jedlá,sýte.Vyskušaj.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia