Tofu v sezame s hubami a rezancami
František Košuda
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 11. januára 2018
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 11. januára 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
2 strúčiky |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
400 g (zmes) |
|
2 PL |
|
600 g |
|
2 PL |
|
2 ks |
|
|
|
(na vyprážanie) |
|
200 g |
|
50 ml |
|
100 ml |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Cesnak nakrájame nadrobno, čili na kolieska. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na rezance. Huby očistíme. V panvici zohrejeme sezamový olej, pridáme cesnak, čili a mrkvu. Pražíme 2 – 3 minúty, pridáme huby a krátko podusíme.
- 2
Tofu nakrájame na plátky a obalíme vo vyšľahaných bielkoch so soľou. Potom tofu obalíme v sezame. Rozpálime olej a tofu na ňom opečieme.
- 3
Soba rezance vložíme do vriacej vody a varíme 5 minút. Potom ich scedíme, rozdelíme na taniere, pridáme opražené tofu a huby. Podávame s omáčkou vymiešanou zo sójovej a z ustricovej omáčky, cukru a 50 ml vody.
Tiež tofu:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Jsem si hezky zapátrala: cs.wikipedia.org/wiki/Soba...
www.cuketka.cz/?p=693...