Tofu v sezame s hubami a rezancami

František Košuda
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 11. januára 2018
Tofu v sezame s hubami a rezancami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 strúčiky
1 ks
1 ks
400 g (zmes)
2 PL
600 g
2 PL
2 ks
 (na vyprážanie)
200 g
50 ml
100 ml
1 PL




Postup

  1. 1

    Cesnak nakrájame nadrobno, čili na kolieska. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na rezance. Huby očistíme. V panvici zohrejeme sezamový olej, pridáme cesnak, čili a mrkvu. Pražíme 2 – 3 minúty, pridáme huby a krátko podusíme.

  2. 2

    Tofu nakrájame na plátky a obalíme vo vyšľahaných bielkoch so soľou. Potom tofu obalíme v sezame. Rozpálime olej a tofu na ňom opečieme.

  3. 3

    Soba rezance vložíme do vriacej vody a varíme 5 minút. Potom ich scedíme, rozdelíme na taniere, pridáme opražené tofu a huby. Podávame s omáčkou vymiešanou zo sójovej a z ustricovej omáčky, cukru a 50 ml vody.

Diskusia k receptu

tatranka
Tento recept bude u nás vítaný.Pribudol nám do rodiny vegetarián a myslím,že toto mi neodmietne. Ďakujem za recept.
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia