Vyprážaný čerstvý syr so zelerovou „tatarkou“
Martin Miklošík
šéfkuchár reštaurácie Bistronomy v Bratislave–Petržalke, 15. marca 2022
šéfkuchár reštaurácie Bistronomy v Bratislave–Petržalke, 15. marca 2022
Foto: Bistronomy
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Suroviny
500 g |
|
100 g |
|
2 ks |
|
100 g |
|
100 g |
|
(na vyprážanie) |
|
Zelerová „tatarka“: | |
1 ks menší |
|
100 g |
|
50 g |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
Okrem toho: | |
|
|
|
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Zeler ošúpeme, nakrájame na tenké pásiky, prípadne nastrúhame na strúhadle, trošku osolíme, premiešame a necháme postáť 30 minút, kým pustí vodu.
- 2
Potom zeler vyžmýkame, dáme do čistej misky, zmiešame s majonézou, kyslou smotanou a údenou jalapeño salsou. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
- 3
Strúhanky zmiešame. Syr nakrájame na 4 porcie a obalíme ako v klasickom trojobale (múka, vajcia, strúhanka). Vypražíme pomaly v oleji dozlata.
- 4
Na vypražený syr uložíme zelerovú „tatarku“, pridáme na kocky nakrájané kysléé uhorky, najemno nakrájanú pažítku a ozdobíme bylinkami. Podávame s varenými zemiakmi s maslom a s pažítkou.
Tiež vyprážaný syr:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=cer...
Ten link sa neda otvorit. Tiez neviem co je to "cerstvy syr".