
Zeleninová polievka s gnocchi
Pestrá s paradajkami, bielou fazuľou, kešu a bazalkovým pestom.

Vyprážané zemiakové krokety plnené údeným mäsom
Mäskom plnené krokety môžete servírovať ako malé pohostenie, predjedlo na sviatočné menu alebo pokojne ako večeru....

Plnený jarný kaleráb
Nie je to obed, skôr taký chrumkavý olovrant z jarného krehkého kalerábu.

Plátky starého otca
Bravčové mäso nakrájame na plátky, naklepeme ho, osolíme, z jednej strany posypeme paprikou a...

Losos marinovaný v bylinkách
Mäsa už bolo dosť, ale celé vianočné sviatky nám chýbali ryby, keďže u nás sa...

Hovädzia roštenka „surf and turf“ s batatovými hranolčekmi
Steaková latina sa začína už pri výbere plemena, veď každý „rodokmeň rezňa" má svoje osobitosti. Zvieratá majú...

Hus s gaštanovo– žemľovou plnkou
Hus zvonku aj zvnútra nasolíme a okoreníme, vnútro hrude vytrieme muškátovým orieškom. Mlieko s vajíčkami vyšľaháme...

Mandľové medailóniky s koreninovou omáčkou
Z bravčovej panenky nakrájame medailóniky, osolíme ich, okoreníme podľa chuti a obalíme v múke, ...

Králik na korení
Králika rozdelíme na 8 porcií, zalejeme ich červeným vínom, octom a korením a necháme ich...

Sójové koláčiky s avokádovým dipom
Sóju namočíme do horúcej vody a necháme cez noc napučať. Na druhý deň vymeníme vodu a...

Anglická panvička
"Tak, čo si mi dneska dobré ukuchtila?" nazízam pod pokrievku po príchode zo školy. "Anglickú...

Šišky (kreple)
Deti (a manžel) ma uprosíkali, aby som im napiekla domáce šišky. Nie som kamoška s...

Pórkové placičky
Recept je původně čínský, přizpůsobený našim možnostem. Ve většině domácností se jistě rýžové víno nepoužívá,...

Kačacie prsia so špargľou
Táto kombinácia ma napadla keď som bol nakupovať v Lidli. Špargľu som tento rok ešte nevaril....

Plnené kapustové listy
Umyté kapustné listy povaríme 5 minút v osolenej vode. Potom ich vyberieme, odkrojíme tvrdé dolné...

Úzkostlivé cestoviny
Vysvetlím názov : pri príprave som použil cestoviny "fusilli" a pretože som zvedavý tak som chcel vedieť...

Bačove guličky
Tento recept mám od môjho ocka, pretože máme radi slovenské jedlá a nemusí v nich byť...

Zapekaná brokolica
Zapekaciu misku vymastime maslom. Nan ulozime ruzicky brokolice. V hrnci si pripravime besamel, ktory...

Bieloruská bravčovinka
Bravčové stehno alebo karé naklepeme, osolíme, okoreníme, z jednej strany posypeme paprikou a poprášime...

Šalátik a lá použi čo musíš Štedrák
keďže chladnička bola preplnená a hlavne škoda zeleniny tak som ju využila a šalát sa hodil skvelo...

Zapečené cannelloni s rybou a so špenátom
Ľahko sa trávi – to je najväčšia prednosť chudého mäska. Ja po ňom rád siaham i...

Bravčové pliecko lakované sirupom z tmavého piva
Prečo opité bravčové pliecko? V tomto recepte som použila tmavé pivko, z ktorého som najprv spravila...

Jambalaya z klobásy
Nie, neľakajte sa, nie je to žiadna "zakázaná látka" :)) Je to iba obyčané slovenské...

Bravčová kotleta so zeleninou a s madeirovou omáčkou
Grilovanie patrí k najpríjemnejším letným činnostiam. Vďaka zvláštnej atmosfére plnej dráždivých vôní dostávajú jedlá pod holým nebom nový rozmer....

Zeleninová štrúdľa s teľacím mäsom
Cesto: Múku preosejeme, spravíme jamku, pridáme soľ, vodu, ocot a olej, vymiešame cesto,...

Špagety s omáčkou z lúpanej šošovice
Ľahké, jednoduché a rýchle jedlo, ktoré hravo zvládne každý.
Párty rezníky
Dva druhy malých rezníkov akurát do ruky sú ako stvorené na akúkoľvek párty. Jedny sú pripravené...
Denné chody
Raňajky
Desiata
Obed
Olovrant
Večera
Polievky
Predjedlá
Prílohy
Šaláty
Dezerty
Nátierky
Džemy a lekváre
Chlieb a pečivo
Slané chuťovky