Zelený šalát s paradajkovým dresingom

natt - fotkanatt, 14. mája 2013
Zelený šalát s paradajkovým dresingom
Foto: natt

Ako "okoreniť" tak fádny šalát? Jednoducho, raw paradajkovým dresingom,ktorý môžete použiť aj ako omáčku na cestoviny či kečup. Proste mňam. Fantázií sa medze nekladú Zobraziť celý popisAko "okoreniť" tak fádny šalát? Jednoducho, raw paradajkovým dresingom,ktorý môžete použiť aj ako omáčku na cestoviny či kečup. Proste mňam. Fantázií sa medze nekladú :)

5 minút
príprava

Suroviny

šalát:
dresing:




Postup

  1. 1

    Suroviny na šalát len zmiešame a odložíme do chladničky.

  2. 2

    Dresing: všetky suroviny nakrájame a vložíme do mixéra. Sušené paradajky boli vopred namočené. Zmixujeme a použijeme na šalát :) A máme hotovo. Dobrú chuť :)

  3. 3

    Typ: keď do paradajkového dresingu pridáte varenú fazuľku ( tú nemixovať) je to úžastná pochutina na cestoviny. Tak isto môžete pridať aj cesnak, či iní bylinky, olivy, alebo čokoľvek čo doma nájdete, určite nič nepokazíte!

Diskusia k receptu

nonna
Pekne a zaujímavo vyzerá, ukladám si do KK. Ale bez oleja ten dresing, prikvapkala by som citrónovú šťavu. Želám plno invencií pri kulinárskej tvorbe!
violeta
Prečo by to malo byť bez oleja @nonna ? Dievča asi je len zeleninu, tak ju nemýl...
marianne
@natt pekny salatik,len mi prezrad,salat valeriana polny...zbieras alebo kupujes? ktory to je? nech neumriem sprosta...
natt
@marianne nie nie nezbieram :) Normálne kupujem, tento som kúpila konkrétne v tescu tak sa skús spýtať, tiež som tent šalátik nepoznala, až ho raz moja maminka priniesla domov a hovorila "už ma štvalo že som všade videla tento šalát ako jednu zo surovín do šalátov a my sme ho ešte nemali" a je fakt super, veľmi mi chutí :)
nonna
@violeta - nikoho nemýlim! O dôvodoch bez oleja som už popísala niekoľkokrát, práve pred chvíľou v inom recepise. Kto chce s olejom, nech sa s ním dlávi, nikomu nezakazujem! A ak je len zeleninu, robí dobre.
violeta
@nonna , ja neštudujem tvoje komentáre, keď niekto je len šalát, bez iných pridaných tukov, má si do neho pridať olej, naše telo prijíma vitamíny D, E, K, A rozpustené v tukoch. Ak máš iné informácie, pouč ma, nech sa páči!
evanaaa
Musím sa aj ja ozvať - ale @violeta má pravdu, a aj keď neja olej v šalátoch neobľubujem, už len preto ho tam trošku dávam, aby vitamíny zaúčinkovali, aby nevyšli naprázdno. Aj do strúhanej mrkvičky ho treba dať a mimochodom, tá tiež musí byť najemno strúhaná, ak si z nej má telo vziať potrebné vitamíny. Ak ju len odkusujete, nemá taký účinok.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia