Zapečená plnená paprika s čili fazuľou a mletým mäsom

martamm - fotkamartamm, 29. augusta 2012
Zapečená plnená paprika s čili fazuľou a mletým mäsom
Foto: martamm
4
porcie
30 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

0,5 kg
1 ks
1 šálka varená
4 PL
2 ks
1 krabička
6 ks
 na vymastenie misy
1 zväzok
1-2 KL (na zahustenie)
1-2 KL na dochutenie omáčky
 strúhaná na posypanie




Postup

  1. 1

    Pripravíme si papriky - vyberieme jadrá. Mäso pomelieme, dáme do misky. Pridáme vajcia, ryžu, fazuľu bez nálevu, ovsenné vločky, nasekanú petržlenovú vňať, osolíme, pomiešame.

    Zapečená plnená paprika s čili fazuľou a mletým mäsom - obrázok 1
  2. 2

    papriky naplníme, uložíme do olejom potretej jenskej misy, ak nám zostane hmota na plnenie, uložíme na papriku, alebo vyplníme prázdne miesta vedľa papriky. Pečieme asi 25 minút pri 200 stupňoch.

    Zapečená plnená paprika s čili fazuľou a mletým mäsom - obrázok 2
  3. 3

    Kým sa pečie paprika, uvaríme omáčku. Paradajkový pretlak vylejeme do kastrólika, pridáme 2 dcl vody, osolíme, osladíme, zahustíme solamylom. paprika podávame poliate paradajkovou omáčkou a posypané strúhanou mozarellou.

Diskusia k receptu

tatranka
Od určitého času,sa pálivým jedlám nevyhýbam.Naopak vítam ich.No vždy dávam pozor,aby neprehlušili základnú chuť.
martamm
tatranka, toto jedlo nie je nejako extra pálivé, len tak jemne. Ja by som silne pálivé nezjedla... vyskúšaj, ak Vám nebude chutiť, viackrát nespravíš...
medulienka122
už som papriky plnila kadečím:-), ale pálivými fazuľkami ešte nie, vyskúšam, veď keď bude " csípős", muži sa budú len tešiť ...
askadaniela
super premyslený recept :-) niektoré mužské polovičky vločky nemajú radi, ale v mäsku sa pekne schovajú :-)
martamm
askadaniela, veru vlocky treba niekedy zakamuflovat, stratia sa aj vo fasirke, do ktorej pridavam nastruhane biele tofu, alebo sojovu drvinu :))))
mesiar50
@martamm
O takejto delikatese som ešte nepočul.Dobre píšete dievčatá,že tie vločky sú tam skryté.V opačnom prípade
by som mal obed iba pre seba.Pečenú papriku ja rád
Skvelý receptík Ukladám Kk.
Napíšem v rýchlosti aj ja marta ak dovolíš,ked mi ocko
z dediny doniesol, vela papriky iste to poznáte,ale kto nie tak:
1 cibulu orestovať nie celkom do ružova na malom množstve oleja
2 nakrajanú papriku(jedná sa o zelenú) prihodíme
k tej cibule a dalej pečieme pokial nezmekne
3 nakoniec vyslaháme vajcia vydličkou,vajcia prichutíme vegetou,trochu č.kor.,poprášime č.pap.
to bol len tip nem reklám.Marta dakujem za priestor.
Ď za receptík.
martamm
mesiar50, zeleninka v kazdom podani je zdrava, skusim aj Tvoju variantu, ked bude dobra domaca uroda. Moja neboha svokra, ktopra uz roky nie je medzi nami robila pecenu papriku, nakrajanu na rezance na masti, opiekla ju az bola hneda a potom prihodila vajicka, to bolo velmi chutne jedlo. A leco robievala bez vajec, ale so smotanou, clovek si na tie variacie chuti ani nespomenie naraz... Vsetko mnamkove :))))
mesiar50
Ano tak isto som to robieval aj ja ako tvoja svokr
***Ď***




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia