
Boloňské špagety podľa mňa
Výborná omáčka, ktorú si môžete pripraviť kedykoľvek, napríklad aj so zvyškami mäsa z polievky.

Divinový závin v lístkovom ceste
Slováci milujú mäso – z lesa, z rieky i z dvora. Ani v našom penzióne...

Ali Nazik kebab
Ali Nazik je veľmi chutné turecké jedlo, ktoré si jednoducho viete pripraviť aj vy doma....

Špenátové cestoviny
Je to rýchly a zdravý obed alebo večera. Dcéra nemala rada špenát, tak som ju oklamala,...

Grilované mäsové guľky s cibuľou
Mäso osolíme, okoreníme, pridáme sojovú omáčku, paradajkový pretlak a najemno nakrájanú zelerovú vňať...

Baklažán s bazalkovým pestom, mozzarellou a paradajkami
Baklažán nakrájame na tenšie kolieska, nasolíme z obidvoch strán a necháme "vyplakať" asi tak 20 min....

Fit penne s brokolicou a parmezánom
Podomácky vymyslený recept, ktorý sa môže podávať ako horúci tak aj studený. Zdravú majonézu máte...

Cestoviny so syrovou omáčkou a špenátom
Najprv si pripravíme cestoviny bežným spôsobom a necháme ich odkvapkať. Na panvici urestujeme najemno pokrájanú cibuľu,...

Kurací tažín s karamelizovanou cibuľou
Toto skvelé kuriatko ma naučila variť Hafsa, pôvodom Maročanka. Trošku sa narobíte pri krájaní toľkých...

Zeleninová polievka s krupicovými nokmi (Fotorecept)
Túto polievku som sa naučila asi ešte na ZŠ :-) už roky ju robím je to verzia...

Fazuľa Plaki
V recepte sa píše, že pochádza z Gréckej kuchyne. Jedla som na dovolenke čisto fazuľovo-paradajkové bez...

Fazule dvoch farieb a chutí
Když ještě můj syn se zetěm měli v pronájmu restauraci v Karviné, vařili dělníkům, ...

Plnené teľacie stehno s hrnčekovou knedľou
Mäso nakrájame na plátky, mierne naklepeme, osolíme, okoreníme, naukladáme naň mesiačiky z dvoch...

Diétne jaternice z morčacieho mäsa
Tieto jaternice obsahujú len velmi málo tuku a sú vhodné pre tých, ktorí sa mastných jedál...

Morčacie prsia na spôsob Asconese
Ascona je malebné švajčiarske mesto blízko talianskych hraníc, jeho kuchyňa je samozrejme ovplyvnená tou susedskou. Švajčiari obľubujú...

Teľacia pečeň s pivovou omáčkou
Skvelé jedlo sa rado snúbi s pivom, pri varení i jedení. Už dve deci sú liekom i zvýrazňovačom výslednej chuti, ...

Teľacia roláda
Nepochybujte o tom, že vaši hostia pri spoločnom stole veľmi ocenia a neskôr budú s láskou...

Vepřové roládky s kysaným zelím a květákovou rýží
Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí , poklademe anglickou slaninou a kysaným...

Ryža s bravčovými líčkami
Chutný recept, ktorý zahreje počas chladných a daždivých dní.

Brokolicová hlava
Opäť zas rcp od kamaráta v Česka, pôvodne to ale bola karfiolová hlava, ale my...

Zapečená plněná dýně hokaido
Dýně omyjeme, osušíme a na spodku odřízneme, abychom je mohli postavit, horní část...

Kuřecí prsa plněná čedarem a šunkou s květákovou přílohou
Kuřecí prsa rozkrojíme, ale nedokrojíme (na motýlka). Lehce naklepeme přes folii, osolíme a opepříme,...

Rozstrelené španielske vtáčiky
Mäso nakrájame na plátky osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a orestujeme na prudkom ohni na opraženej...

Morčacie stehno na curry
Pôvodne som ho chcela urobiť na šampiňónoch, ale bol u nás vnuk, ktorý nemá huby...

Zeleninové karí
Wellness gastronómia vôbec nie je o diéte. Dá sa popísať ako varenie, pri ktorom sa kvalitné suroviny spracovávajú šetrnými technikami. Vznikne...

Špagety s omáčkou zo šampiňónov
Špagety uvaríme v mierne osolenej vode a scedíme ich. Na malom množstve olivového oleja krátko orestujeme nadrobno...

Amur na paradajkovo-zeleninovom základe
Môj muž vyhral v tombole sladkovodnú rybu ktorá sa volá Amur. Je to veľká ryba a...

Gnocchi s bryndzovo-špenátovou omáčkou a kuracím mäsom
V tomto recepte vám ukážeme ďalšiu chutnú kombináciu klasických surovín. Navyše pri príprave domácich cestovín vám...

Pappardelle s kuracím mäsom a silnou hríbovo-smotanovou omáčkou s restovanými vlašskými orechami
Veľmi sýty obed... čo dodať. Použil som relatívne veľké množstvo húb na jednu porciu, určite...

Chrumkavý grécky losos s lahodným francúzskym dresingom
Neveríte, že niečo môže výborne chutiť a zároveň je to zdravé? Skúste tento recept :) Je...

Cícerové halušky zapečené s čerstvými hríbami
Pre všetkých, ktorí z rôznych dôvodov nechcú, alebo nemôžu konzumovať klasickú múku, ponúkam alternatívu....

Kuracia roláda s cuketou a mozzarellou + bonusové zemiačiky
Pečivo natrháme na malé kúsky a nasucho opražíme na panvici (alebo v rúre). Dať do misky...

Penne so sušenými paradajkami
Pancettu opražíme na troche oleja a po vychladnutí narežeme na menšie kúsky. Na menšej panvici orestujeme...