Mangold s mätou na paradajkovom pyré
Jednoduše a přitom nápaditě připravený mangold, kterému na Krétě říkají špenát. Skvělá kombinace chutí...
Srnčí chrbát na šípkovo-perníkovej omáčke
Pyré: Očistenú kvaku a zemiaky spolu uvaríme v osolenej vode. Osobitne uvaríme neočistenú červenú repu...
Stehienka s hľuzovkou a hruškovým želé
Kuracie stehná osolíme, okoreníme a upečieme s maslom a šalotkou v rúre. Do nádoby nalejeme...
Cuketové zemiaky
Nechala som sa inšpirovať a pridala niečo vlastné. Všetkým chutilo :)
Zapekané špenátové guľky z krupice
Mlieko spolu s maslom, so soľou a s bielym korením privedieme do varu. Pridáme opláchnutý a...
Sviečkovica s batátmi, hráškom a omáčkou
Až tri štvrtiny svadobných hostín sa krútia okolo tradičných jedál. To však neznamená, že majú tú istú...
Zapekaná zelenina s hermelínom
Tento recept som si obľúbila hlavne pre jeho jednoduchosť. Existuje veľa receptov na prípravu dobrej zeleniny......
Cukety so zeleninovou plnkou
Cukety rozpolíme a vydlabeme, osolíme, okoreníme a ochutíme tymianom. Očistíme mrkvu, nakrájame na...
Kuracie prsia v omáčke z pesta
Pesto si pripravime podla tohoto receptu: Koriandrové pesto
Segedín
Na oleji si speníme cibuľu a cesnak, kde potom pridáme červené papriky sušené, umyté mäso,...
Šalát z baby špenátu
Nové zemiaky uvarte v šupke a nakrájajte na štvrtiny. Petržlen nasekajte na drobno a dajte do misky. Pridajte...
Soté so zemiakovou plackou
Chutné a zaujímavá kombinácia, na placky tu už sú recepty tak ho nepíšem.
Pečené filé
Filé umyjeme, osušíme a každé pokrájame na 4 kúsky. 3 PL oleja zmiešame spolu s...
Steak v neapolskej omáčke s domácimi rezancami
Počasie nám veľmi nepraje, nesneží, ľad sa topí, takže zimné aktivity zatiaľ nehrozia...
Farebná fúzia
Rýchlo a dobre sa najesť. Táto podmienka bola dnes z mojej strany splnená. Viac na...
Gnocchi s kuracími pečienkami
Pravé talianske gnocchi s výraznými chuťami paradajok, cesnaku a kuracích pečienok.
Špenátový hovädzí perkelt z rúry
Výborné ľahké jedlo, ktoré si pripravíte bezprácne v rúre :-) K tomu si zvolíte už len...
Tagliatelle s kuracím mäsom a paradajkovou omáčkou
Kuracie maso nakrájame na menšie kusky, dáme do misky. Pridáme 1 strúčik cesnaku a 1...
Odpaľované knedličky ako príloha
Sú veľmi jemné. Recept som si kedysi vystrihla z dajakého časopisu.
Opekané šúľance s tekvicovou omáčkou
Zemiaky uvaríme v šupke, dáme schladiť a po vychladnutí nastrúhame. K zemiakom primiešame vajcia, soľ...
Polévka z pečených paprik s pečeným česnekem
Nejdříve upečeme papriky v troubě nebo na pánvi, ale pozor, aby se nespálily. Upečené...
Hovädzí guláš Tatuš z paneláka
Náš dedko Tatuš by bol 9. októbra oslávil 125. ročné narodeniny. Na svojom rodnom Šariši patril medzi vychýrených silákov, no ale aj v kuchyni sa rád a hlavne chutne obracal....
Pohánkové rezance s mrkvou, cukrovým hráškom a hubami
Pripravíme suroviny. Rezance uvaríme podľa návodu na obale.
Hubové rezníky
V starej kuchárskej knihe som našla hubové rezne. Skôr mi pripomínajú harulu bez zemiakov :-)
Langoše s medvedím cesnakom
Aj keď v tomto čase už ide medvedí cesnak do kvetu, našiel som ešte lokalitu, kde sa dajú nazbierať mladé lístky....
Konfitovaný bôčik so zeleninovým bôbom
Naše prababičky akosi inštinktívne tušili, že struky hrachu, fazule, cícera, bôbu či šošovice ukrývajú v...
Hashburger s medovo-horčicovou omáčkou
Vegetariánsky burger s čedarom, ktorý nerobí kompromisy na obsahu proteínu. Výborný aj z panvice, ...