Nesyrové orieškové špagety
Záver receptu som si vypožičala od @2010 a hoci som sprvu bola skeptická, musím potvrdiť, ...
Pečené bravčové koleno s tymianom
Veľmi jednoduchá príprava a na konci máme chutné, pre niekoho netradičné pečené mäso.
Moja kapustnica
Tento recept robím ak dostanem bravčové rebierka zo zakáľačky, prípadne keď kúpim pliecko alebo mi zostanú...
Brokolicová polievka 2
trošku iný postup ale ďalšia chutná polievočka :) a nestihla som pridať hlavnú fotku keďže sme to...
Polívka z batátu jedinečné chuti
Z jednoho batátu (nebo kusu hokkaido) uvařím 2 - 3 krásné porce luxusní, krémové polévky...
Pečený paprikový bôčik s kápiovým krémom a s údenou paprikou
Moji chlapi milujú paprikový bôčik varený i pečený, teraz som marinovala bôčik v marináde z kápiového...
Hlivovo–fazuľový paprikáš
Cibuľu pokrájame nadrobno a urestujeme na oleji. Pridáme pokrájanú, umytú hlivu, chvíľu miešame a...
Šampiňóny na horčici
Cibuľu speníme na tuku, pridáme najemno nakrájané šampiňóny, soľ a korenie. Dusíme domäkka za...
Kachní prsa se šalotkami a brusinkovou omáčkou
Tohle je opravdu velká dobrota. Moje recepty najdete na http://inkitchenopen. blogspot. cz/
Listový šalát s cícerom a avokádom a pečenými hubami
Marinádu na huby pripravíme zmiešaním vína, oleja, sójovej omáčky, balzamikového octu a najemno nakrájaného,...
Voňavá panvica plná farieb
Netrúfam si nazvať svoj výtvor paellou, aj keď inšpirácia je jasná. Toto je lacnejšie jedlo,...
Vegetariánsky obed jedna báseň
Inspirovala jsem se na vegan. sk webu a po určité úpravě do mých chutí sdílím. Jsem...
Slaný koláčik po našom
Na olivovom oleji si speníme na jemno pokrájanú cibuľku, pridáme zmrazené guľky lístkového šalátu a podusíme....
Teľacia sviečková s ružičkovým kelom
Na sviatočný obed som pripravila teľaciu sviečkovú, ktorú som pošas dusenia podliala červeným vínom a dusila...
Grilovaná ryba na mrkvovom pyré
Rybu umyjeme a osušíme. Osolíme a okoreníme z obidvoch strán. Grilujeme na rozpálenej panvici na...
Okrúhly posúch s paradajkami a syrom
K menej výdatným polievkam podávam tento sýty okrúhly posúch. Nie je s ním veľa práce a...
Varená treska s kôprovým jogurtom
Našiel som recept na lososa od nórského šéfkuchára Josteina Medhausa, tak som si ho upravil a...
Hutná cibuľačka MECOMKA
Od našej mäsiarskej firmy MECOM som dostala darček, okrem ich kuchárskej knihy a kalendára aj niekoľko...
Bezlepkové jablkové guľky z dvoch surovín
Aj vy patríte medzi ľudí, ktorí neodmietnu na obed teplý sladký pokrm? My veru áno. Ovocných guliek sme sa už niečo napripravovali, ale tieto vás očaria svojou jednoduchosťou....
Žemľová knedľa
Žemle nakrájame na kocky. Mlieko uvedieme do varu a odstavíme. V horúcom mlieku ušľaháme vajcia,...
Červený kapor
Kapra vypitveme, zbavíme šupín a plutiev (kožu ponecháme), narežeme ho na podkovy, poriadne poumývame a...
Ovocné knedlíčky s cereálnou posýpkou
Po dlhšej dobe prispievam novým receptom - mojím dnešným sladkým, avšak zdravým obedom :)
Morské mäkkýše JADRANČICE
Blížia sa prázdniny, podaktorí si budú môcť dovoliť aj more, a ak nebudú len vylihovať...
Zeleninová polievka s bylinkami a hubami
Polievka zo skupiny surovín sa dá uvariť do mnohých podôb a vo výsledku sa vždy chute na...
Srnčie ragú s lesným ovocím a feniklovým pyré
Na bravčovej masti orestujeme postrúhanú koreňovú zeleninu, šalotku a divé korenie dohneda. Pridáme umyté, očistené...
Grilovaný losos s pomarančovo-vanilkovým confit a bazalkovým prelivom
Toto jedlo som sa naučil pripravovať počas môjho letného pobytu na pobreží Mainu, kde som pracoval...
Iç pilav
Ryža je v tureckej kuchyni nenahraditeľná. Okrem dusenej ryže, ktorá sa podáva ako príloha k...
Kalamáre v grepovo-vínnej omáčke ŠERY
Všetky morské živočíchy sú ľahučké a zdravé. Pokiaľ sú "jediteľné" a nie sú kontaminované ropnými, ...
Chrumkavý pangasius
Pangasius má tú výhodu, že nemá takmer žiadne kostičky, preto je ako stvorený pre tento...
Zbojnícky špíz s tekvicovým pyré
Tekvicová nemusí byť len polievka. Nech sa páči, chutný špíz s tekvicovým pyré.
Balzamikom ochutený šalát z grilovaného baklažánu a cukety
1. Baklažán a cuketu umyjeme, osušíme, pokrájame na 1 cm plátky, rozložíme na podnos a osolíme...