Foto: margaretka28
:-)
Postup
-
1
Mala som dosť mastný bravčový bôčik, tak som tú slaninovú časť odrezala a zatiaľ odložila bokom. Bôčik som pokrájala na plátky, trošku naklepala, posolila a okorenila ml. čierným korením.
-
2
Rožky som pokrájala a zaliala troškou mlieka, aby sa zvlhčili.
-
3
Pridala som k nim rozotretú kuraciu pečeň, vajíčka, soľ, korenie, pretlačený cesnak a posekanú pažítku.
-
4
Dobre premiešame.
-
5
Na každý kúsok mäsa dáme trochu plnky.
-
6
Zvinieme do rolky a spevníme špáradlom.
-
7
Uložíme na pekáč a pridáme aj slaninu,ktorú sme si odložili, pokrájali na plátky a narezali.Masť sa počas pečenia vyškvarí a bude dobrá na chlieb s mladou cibuľkou a s tými vypečenými kúskami si už moji chlapi tiež poradia.Na vrch posypeme rascou, podlejeme troškou vody a dáme piecť zakryté do rúry na 200 stupňov, asi po 45 minútach odokryjeme a dopečieme do červena a do chrumkava.
@ariela6 , ved to, športujeme s motykou a potom sme hladné :-)
@abdul , áno zdravé, hlavne na ten žlčník :-)
@mracik9 , bežne robievam plnený bôčik, ale v celku narežem kapsu a naplním, ale ako som už spomínala vyššie, bol dosť slaninový a deti by mi to nejedli, tak som slaninu odrezala, ale z takého tenkého kusa už kapsu neurobím, tak vznikli rolky :-)
Ty si vlastne vymyslela slovenského ftáka. Výborné zdravé jedlo, ktoré
sa mi práve hodí, lebo držím diétu podľa Adama Richmana. Paráááda !!
@mracik9 aj ini ludia robia plneny bocik, nie je to tvoj objav, jedla som raz aj plneny kapustou a moc mi to nechutilo, toto sa mi paci viac
Rea , ja si pustím jeho video a snažím sa podľa toho niečo si uvariť