Foto: natt
Tento recept sa už dávnejšie objavil na mojom blogu a doma sa teší veľkému úspechu. Jednoducho koláč ako od babičky! Tak som sa rozhodla Zobraziť celý popisTento recept sa už dávnejšie objavil na mojom blogu a doma sa teší veľkému úspechu. Jednoducho koláč ako od babičky! Tak som sa rozhodla podeliť sa oň aj s vami, aby ste si ho mohli vychutnať rovnako ako moji milovaný príbuzní :) Je tu jeseň, večeri sú nepríjemne chladné ba mrazivé. A tak najlepší a najkrajší spôsob ako prečkať chladné noci, je pri rozpálanej piecke s rodinou a dobrým jedlom :) želám vám dobrú chuť :)
na 185 °C
Postup
-
1
Pripravíme si kvások z mlieka, droždia a cukru. Necháme aspoň 10 min. postáť.
- 2
Do múky si dáme cukor trošku soli, kvások a roztopené vychladené maslo. Vymiešame cesto.
- 3
Dáme kysnúť a po vykysnutí ešte raz premiešame a prenesieme na maslom vymastený plech.
- 4
Na cesto husto rozložíme čerstvé slivky a posypeme posýpkou z bieleho maku ( namletý mak zmiešaný so sirupom agáve, tak aby sa vytvorili také "drobky") a priložíme ešte pár plátkov rastlinného (Alsan) masla.
- 5
Trúbu si predhrejeme na 185°C a koláč dáme do trúby. Pečieme do zlatista (asi 20 min)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
:)