Slivkový koláč s bielym makom

natt - fotkanatt, 20. septembra 2013
Slivkový koláč s bielym makom
Foto: natt

Tento recept sa už dávnejšie objavil na mojom blogu a doma sa teší veľkému úspechu. Jednoducho koláč ako od babičky! Tak som sa rozhodla Zobraziť celý popisTento recept sa už dávnejšie objavil na mojom blogu a doma sa teší veľkému úspechu. Jednoducho koláč ako od babičky! Tak som sa rozhodla podeliť sa oň aj s vami, aby ste si ho mohli vychutnať rovnako ako moji milovaný príbuzní :) Je tu jeseň, večeri sú nepríjemne chladné ba mrazivé. A tak najlepší a najkrajší spôsob ako prečkať chladné noci, je pri rozpálanej piecke s rodinou a dobrým jedlom :) želám vám dobrú chuť :)

20 minút
na 185 °C

Suroviny

Cesto:
350 g
1 dcl alebo orechové
2 PL
125 g
Kvások:
 alebo orechové
Posýpka:




Postup

  1. 1

    Pripravíme si kvások z mlieka, droždia a cukru. Necháme aspoň 10 min. postáť.

  2. 2

    Do múky si dáme cukor trošku soli, kvások a roztopené vychladené maslo. Vymiešame cesto.

  3. 3

    Dáme kysnúť a po vykysnutí ešte raz premiešame a prenesieme na maslom vymastený plech.

  4. 4

    Na cesto husto rozložíme čerstvé slivky a posypeme posýpkou z bieleho maku ( namletý mak zmiešaný so sirupom agáve, tak aby sa vytvorili také "drobky") a priložíme ešte pár plátkov rastlinného (Alsan) masla.

    Slivkový koláč s bielym makom - obrázok 4
  5. 5

    Trúbu si predhrejeme na 185°C a koláč dáme do trúby. Pečieme do zlatista (asi 20 min)

    Slivkový koláč s bielym makom - obrázok 5

Diskusia k receptu

hanka56
Hmm koláč může být dobrý, ale kde sehnat bílý mák. Vždy jsem ho někde sehnala ale teď už nikde není nebo jsem neměla to štěstí :-)
natt
@hanka56 ja som kupovala na agrokomplexe v nitre. A tiežma zaujímalo kde ho možno dostať mimo tohto podujatia. A mladá milá slečna ma odporučila na stránku  makzjarnej.blogspot.sk
:)
havino
taký echt zdravý koláčik @natt , šikovná si, v sobotu som piekla štrudľu len tak z lístkového, rýchlovku s bielym makom, na pohľad nič moc, farbou ani orechy, ani mak, ale chuťovo výborná,akoby skôr oriešková
natt
@havino mňam ja štrúdlu teda milujem! Moja babička robí aj makovú aj orechovú. Asi jej prinesiem čosi z tohto bieleho, určite to rada vyskúša :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia