
Talianske pečené karé
Tento recept mám od mojej maminy, ona vie veľmi dobre variť takéto veci.

Ľahká večera bez lepku – zemiakové dukátiky s lekvárom a makom
Opäť raz premýšľate, čo navariť na večeru a nemáte jednak veľa času a jednak sa vám...

Sekaná podľa Laciho Hornáčka
Aj tento recept som odkukala na TV Paprika... varil ho tam slovenský kuchár Laci Hornáček... sekaná...

Kuracie stehná na hnedých šampiňónoch s kuskusom
Valentín má Covid19 i všetky jeho varianty „na háku” ale so svojou „prišahanou najsamkrajšejšou polovičkou” rozhodne musím rátať....

Zeleninové kuskusoto
Po včerajšom polnočnom (aj keď len virtuálnom)hodovaní u @yogicka s konfitovaným mäskom:-) som pripravila ľahkú večeru. Pri...

Grilovaný zubáč so zeleninou
Jačmenné krúpy prepláchneme a uvaríme vo vývare, uvarené scedíme. Filety zo zubáča osolíme a na prepustenom masle...

Segedínsky guláš z rýb
V poslednej dobe som čítal niekoľko spôsobov na prípravu segedínskeho gulášu v rôznych obmenách, ale tento...

Losos teriyaki s pórom a rezancami
Máte radi chutné ryby a rýchlu prípravu? Ak áno, tak tento recept si určite obľúbite...

Mrkvovo-pomarančový krém
Ak máte radi zaujímavé chute, určite musíte vyskúšať tento mrkvovo-pomarančový krém. Jeho príprava je skutočne...

Krokodílky s lukulským šalátom
Sestra voľakedy s dešpektom nazývala rôzne vňate a kadejaké bylinky krokodílmi. Hlavne ak sa nedali z...

Tvarohový krém s jahodami
Tvaroh vymiešame s kakaom, cukrom a s trochou mlieka do peny a nakoniec vmiešame asi polovicu...

Staročeské čápi s mákem – Opečené halušky s makom a so slivkovou omáčkou
Zemiaky uvareníme v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme a nastrúhame najemno. Pridáme vajce a...

Burger: Americký verzus marocký
Tak dnes som nám urobila veľmi chutné burgre. Musím sa sama priznať, že sa neviem...

Nízkosacharidové kuracie soté s broskyňou a zeleninou
Už istý čas sa venujem nízkosacharidovej strave, preto som sa rozhodla sa podeliť o nejaké tipy...

Mäso s omáčkou z medvedieho cesnaku
Tento recept vznikol čírou improvizáciou, keď som z mraziaka vytiahla nádobku plnú pesta z medvedieho cesnaku....

Losos s cuketovou krustou
Vyskúšajte tohto lososa so zaujímavou krustou a vyčarujte tak svojej rodine alebo priateľom chutné a netradičné jedlo....

Zelný prejt z kysaného zelí
Zelný prejt z kysaného zelí je další z mnoha receptů, při kterém lze elegantně zužitkovat zbylé dušené kysané zelí. Pokrm je velmi sytý a chutný....

Hovädzí guláš Tatuš z paneláka
Náš dedko Tatuš by bol 9. októbra oslávil 125. ročné narodeniny. Na svojom rodnom Šariši patril medzi vychýrených silákov, no ale aj v kuchyni sa rád a hlavne chutne obracal....

Morský čert s olivovou salsou
Pôvodný recept som videla na tejto stránke http://www. jamieoliver. com/recipes/fish- recipes/grilled-or-roasted-monkfish-with-black-olive-sauce-and-lemon-mash/ Monkfish - Morský čert nie je veľmi vzhľadná...

Vietnamský sumček po jánošícky
Pangasius hypophtalmus je sumcovitá ryba z ázijskych riek, chová sa a k nám dováža hlavne z...

Údený pokrm starej mamy
Údené bravčové stehno a údené kurča uvaríme, precedíme, vykostíme a nakrájame na menšie kusy.

Obyčajné rezne
Kuracie prsia naporciujeme na rezne, umyjeme a osušíme. Mäso osolíme a rezne postupne obalíme v...

Zelený šalát s paradajkovým dresingom
Ako "okoreniť" tak fádny šalát? Jednoducho, raw paradajkovým dresingom, ktorý môžete použiť aj ako omáčku na...

Tagliatelle s dubákmi, cherry paradajkami a zelerovou vňaťou
Dávno sme nemali cestoviny a ešte k tomu domáce. Spravila som tagliatelle a zvolila som...

Parené zemiaky s fazuľkovými strukmi
Konečne mám na záhradke prvú strukovú fazuľku a tak som si nakopala zemiačky, obrala struky súce...

Seitanové mäsko na hubách
Seitan si doma vyrábam sama, pretože polotovar je dosť drahý, ale dosta´t ho v špec. predajniach......