Syrové fašírky

sonkap - bez fotkysonkap, 11. decembra 2010

milujem syr a tak som ho skúsila pridať aj sem

20 minút
príprava

Suroviny

1kg mleté
3-4
0,5ČL
1 ČL
1 väčšia
3-4 strúčiky
0,5ČL
20dg tvrdý




Postup

  1. 1

    Tvrdý syr si nakrájame na kocky cca 4 x 4 mm., cibuľu a cesnak nastrúhať. Potom k mletému mäsu postupne pridáme: vajcia, soľ,korenie,cibuľu,cesnak, kmín a malé kocky syra. Samozrejme každý má rád inak,takže množstvo soli a korenia si prispôsobíme podľa svojej chuti. Tvarujeme guľky,alebo placky Obalíme v strúhanke a vyprážame.

  2. 2

    Ja už pripravené mäsové guľky(placky) obalím v rozšľahanom bielku a tak do strúhanky,je menšia pravdepodobnosť,že sa budú pri pražení rozpadávať.

Diskusia k receptu

mamatata2
Sonka, dobrý recept, mleté mäso robím dosť často, vyskúšam podľa Teba. Dúfam, že sa vydarí.
sonkap
Ahoj,môžeš vyskúšať aj tak že: na vymastený a strúhankou vysypaný pekáčik( cca 20 x 30 cm) daj na spodok polovicu zmiešanej hmoty, pridaj huby(konzervu), 2 na tvrdo varené vajcia nakrájaj na krúžky, všetko zakry druhou polkou hmoty a upeč. Ja to na vrchu potriem šľahačkovou smotanou( nie poliať),aby fašírka nebola suchá.
sonkap
mamatata2
ak dáš e-mail, môžem poslať viacej kadečoho :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia