Vepřová plec po Bakoňsku
A opět si hraji s ohněm , když na tyto stránky dávám jídlo , které je asi...
Jarabice po burgundsky
Jarabice najskôr očistíme a vypitveme. Rozpolíme ich a na masle opečieme.
Špenátové palacinky ako rezeň
Nie je to nič neobvyklé. Obyčajné slané, špenátové - plnené palacinky, obalené ako rezeň....
Zeleninové rizoto so slaninou
Lahodné rizoto s mladým hráškom, slaninou a jemne rozpusteným syrom.
Kura à la perlička
Tento recept je u nás dlho, len niektoré suroviny ťažko zoženiem, tak som ho prispôsobil...
Kuracie prsia s bryndzovým prekvapením
Napadlo ma to v nedelu ráno ked som rozmýšlala ako mám spracovať kuracie prsia snažila som sa...
Cestoviny quattro (duo) formaggi z dvoch druhov syra
občas mávam také chvíľky, kedy úplne streštene nakupujem potraviny na niečo čo nevarievam často. hrozne...
Sýta pestrá polievka Drevorubačka
Táto polievka je naozaj taká pre drevorubačov, výživná, pre dobré zasýtenie, takže po nej...
Pikantné rebierka
Milujete rebierka, ale hľadáte nejaký nový recept na ich prípravu? Vyskúšajte náš recept a pripravte si...
Tofu sviečková na smotane
Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, nastrúhanú zeleninu, zalejeme vodou, pridáme koreniny, bobkový...
Masové koule a pyré z kari fazolí
Vše spojíme, dobře promícháme a utvoříme koule, které upečeme v troubě.
Bravčový perkelt kombinovaný s párkami k zelenej fazuľke
Kúpil som väčšie balenie „viedenských” párkov, ktoré vzhľadom pripomínali naše dávne „nedemokratické” spišské, ktoré podobne...
Pšenično - sójové plátky s omáčkou zo zeleného korenia
V panvici rozohrejeme 2 PL masla a 2 PL oleja.
Filé zo zubáča na maďarský spôsob
Z očisteného, vypitvaného, vykosteného a umytého zubáča nakrájame fi lé, 180 g na porciu.
Grilovaný syr halloumi so zelenou fazuľkou
Halloumi je stredne tvrdý syr slanej chute pochádzajúci z Cypru. V kuchyni je obľúbený, pretože sa topí pri vysokých teplotách, pohodlne sa teda vypráža aj griluje....
Zemiakovo-slaninový prívarok s vajcom a fašírkou ( fotorecept)
už som nevedela čo variť tak som zvolila klasiku :)
Srnčie plece rolované
Niekedy sa dobrí ľudia zmilujú a podarujú nám niečo prírodne odchované /pozdravujem týmto Martina :) / a...
Maškrtníkove lievančeky
Upútal ma receptík na zaujímavé lievance. Chcela som ich robiť presne podľa receptu, ale nakoniec...
Špagety so slaninkou a špenátom
Dôležité je mať k dispozícii kvalitné špagety. Mne osobne vyhovujú Panzani. Iné už ani nekupujem,...
Esejský chlebík
Kúpili sme si pšenicu jednozrnku, dnes som spravila na skúšku tento...
Ravioli so špenátom a šampiňónmi
Na cesto si preosejeme obe múky, pridáme vodu a olivový olej.
Banánové placky
Inšpirovala som sa p. Malíkom, ktorý ich uvádzal v Magazíne. Recept som si však upravila...
Hovädzie zadné na suchohríbe smrekovom a domácej údenej slaninke
Milujeme hovädzie mäso na šťave, dnes som ho skombinovala so suchohríbom smrekovým a domácou údenou slaninkou...
Špenátové taštičky
Špenát v hlbšej panvici roztopíme, ochutíme a pomaly dusíme, kým sa odparí všetka voda, ...
Jelení chrbát s paštrnákovým pyré
Jelení chrbát odblaníme, osolíme, okoreníme, opečieme na olivovom oleji z každej strany a dáme do rúry zohriatej...
Ružová panenka v bylinkovom fáši
Bravčovú panenku odblaníme, očistíme a odkrojíme tak, aby nám zostal pekný valček, ktorý naplníme olivami. Osolíme ho a...
Hovädzie s fazuľou a krúpami - eintopf
Ďalšie hrejivé, bohaté zimné jedlo z jedného hrnca...
Fašírky z bravčového mäsa
Mleté mäso zmiešame s pretlačeným cesnakom, soľou a čierným korením. Pridáme trochu nasekanej petržlenovej vňate,...