Low Carb ,,pizza,,
Karfiol som si nakrájala a umyla a dala ho variť do vody. Že je hotový som...
Zdravá cestovinovo-brokolicová zapekanka
Inšpirovala som sa receptami na Vareche a vytvorila som zdravú variantu zapekaných cestovín s brokolicou a ďalšími...
Zeleninové fussili
Nakrájame mrkvu a cuketu na tenké rezance a spolu s cherry paradajkami, cibuľou, cesnakom a...
Balkánska zelenina
Recept mám z veľmi starého nemeckého časopisu Petra. Prvý raz som ho robila s veľkou nedôverou...
Losos a restovaný ružičkový kel s reďkovkami
Ďalší z mojich receptov „do plaviek“, aj keď nám leto máva z jachajúceho rýchlika. Ľahko...
Pečené prsia na hlivovom krupote
Husacina patrí medzi kalorické bomby, ale na našich stoloch by nemala chýbať. Veď šikovné prababičky...
Skoro konfit
Konfit je francuzska klasika, kde sa kacka pecie vo vlastnom tuku, ale z kacice zo...
Haruľa plnená klobásovým mäsom
Haruľu robím často... občas treba aj experimentovať a tak som si vymyslele tento recept. je to...
Cestoviny s lososom
Talianska lososová rýchlovka od Vincenza... Losos, kapary a mascarpone.
Bažant s omáčkou z portského vína
Rúru si predhrejeme na 230 stupňov. Na pekáč dáme dostatočne veľký kus alobalu a vymastíme ho...
Morčacie krídla plnené hubami
Pôvodne som krídla kúpila na polievku. Potom som sa však rozhodla inak a dobre som urobila....
Talianske rezne saltimbocca
Vyklepané kuracie rezne osolíme a okoreníme. Na každý rezeň dáme plátok parmskej šunky.
Údená krkovička so zemiakovou náplňou
Údenú krkovičku rozkrojíme a naplníme plnkou, previažeme niťou, pečieme pri 180 oC približne hodinu...
Hrachovo-kukuricové karí
V mensom hrnci zohrejeme lyzicu oleja. Pridame koriandrove semena a susene chilli papricky. Poprazime na...
Bravčová panenka s omáčkou z kozieho syra a grilovanou šalotkou
Recept je výborný, nie je náročný na prípravu, vhodný aj na nedeľný stôl, či...
Hlivové rizoto
Hliva je veľmi zdravá a tak som sa rozhodol robiť rizoto. Podarilo sa a bolo výborné....
Pečená krkovička na bielom víne s pečeným zelerom a hráškovo-mätové pyré
Kto nemá rád krkovíčku. môže nahradiť chudším bravčovým mäsom. Sledujte ma na facebooku na mojej fan...
Morčacie prsia na spôsob Asconese
Ascona je malebné švajčiarske mesto blízko talianskych hraníc, jeho kuchyňa je samozrejme ovplyvnená tou susedskou. Švajčiari obľubujú...
Tofu v ryžovom papieri
... údené tofu, pór so šampiňónmi restovanými na masle a hráškovo syrové pyré s olivovým...
Pivovarské ražničí
Vepřovou panenku nakrájíme na plátky, osolíme, a opepříme. Játra nakrájíme větší kousky a pokapeme je worchesterem. Jednu...
Kurča á la živánska
... alebo kurča pani S. , ako sme ho nazvali s deťmi ;) Pripomína nám leto,...
Retro kurací stroganov
Na rozpustenej masti opražíme do sklovita nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané kuracie mäso a...
Frankfurtská klobásková
Nie je to úplne presný postup ako pri Frankfurtskej polievke, ale bola fakt dobrá. :-)
Syrové červené enchiladas
Enchiladas je mexické jedlo, ktoré sa podáva najmä na raňajky. Má rôzne variácie (červené, ...
Obed z kuchty
Toto jedlo sme doma robievali od čias, kedy sme kúpili prvý tlakový hrniec....
Špíz s mozzarellou
Je to mnamka a navyse raz-dva hotova:-) alebo ak Vas prepadne necakana navsteva.....
Shakshouka so špenátom a s fetou
Shakshouka je pôvodom severoafrický recept, ktorý sa stal svetovým vďaka jeho pôvabnej jednoduchosti. Vhodné aj...
Zapečené zemiaky
Isto veľa ľudí na Slovensku pozná (Francúzke zemiaky), ale samotný Francúzi nie. Aj v našej rodine...
Plnený poľovnícky rezeň
Nakrájané a naklepané rezne necháme odležať 2 – 3 hodiny. Po odležaní rezne osolíme, okoreníme,...
Mrkvovo-brokolicové karí s kešu orechmi
Ak ste práve dostali chuť na exotické, bezmäsité zeleninové jedlo plné chutí, tak tento 30-minútový recept na mrkvovo-brokolicové karí s kešu orechmi jednoducho musíte skúsiť....
Chrumkavé tofu so sójovo-sezamovou zálievkou
Tofu zaťžíme medzi papierovými obrúskami a necháme cca 15 minút stáť.