
Bravčové „souvlaki“ s pitou a so šalátom
Suvlaki (gr. Σουβλάκι) je obľúbené grécke jedlo, pozostávajúce z malých kúskov mäsa a niekedy aj...

Kuracie krídla s mangom
Slap moan char swai trochu upravena verzia tohto kmerskeho dedinskeho receptu s nezrelym mangom.

Fazole s vepřovým masem
Na oleji zpěníme nakrájenou šalotku a přidáme na plátky nakrájený česnek. Pak přidáme na nudličky nakrájenou...

Karfiolové placky alebo cestíčko na všetko
Do smotany primiešame vajíčka, múku, soľ a vegetu. Dobre premiešame. Potom do zmesi zľahka vmiešame vopred predvarené...

Zemiaková trojhubová pre drevorubačov
Sýta domáca polievka bola, je o ostane vždy základom v slovenskej kuchyni. Túto zásadu sa...

Domáce bravčové pliecko plnené zeleninou
Na dnešný nedeľný obed som naplnila bravčové pliecko. keď som dostala od farmára celé pliecko, ...

Bravčový guláš na červenom víne
Rozmýšľate, čo variť počas chladných, zimných dní? Najlepšie vás zahreje a povzbudí domáci bravčový guláš na koreňovej zelenine a kvalitnom červenom víne...

Bazalková zemiaková kaša
Recept jednoduchý, ale za to chutný a ozvláštni klasickú zemiakovú kašu a bude to niečo nové...

Takmer toskánska cukina
Netuším, odkiaľ tento recept pochádza, ale mne svojimi vôňami pripomína Toskánsko. Teraz v let...

Špenátové palačinky s náplní
Množství surovin na plačinky neznám, dělám silně odhadem. Vejce, mléko (někdy i jen...

Smažené žampiony
Ne že bych si myslel , že neznáte smažené žampiony . Ale možná , že ne všichni...

Klobásová zmes v pohári
Klobásová zmes v pohári - čo viac si priať napríklad na chate, na výlete alebo doma,...

Baklažánové lasagne
... z mojich potulkov po vegetariánskych chodníčkoch... naozaj chutné jedlo...

Maiale al latte
Maiale al late je bravčové pliecko, dusené v mlieku. Takto pripravené mäsko je mäkkučké, ...

Jačmenné krúpky s ružičkovým kelom, šampiňónmi a mrkvou
Ráno ma upútal recept s ružičkovým kelom od Alena45. Mne sa podarilo jej recept upraviť...

Jelení rezeň v ginovo-smotanovej omáčke
Mäso očistíme, nakrájame na plátky, naklepeme, nasolíme, okoreníme a obalíme v múke.

Špargľa v sezame
... už staroveké národy považovali špargľu za delikatesu. Zároveň však dokázali oceniť aj jej nepopierateľnú liečivú...

Kuracia roláda
Kuracie prsia nakrájané na malé kúsky, v miske zmiešame s vajciami, kyslou smotanou, strúhaným...

Pizza na paleo spôsob
Paleo je svojím spôsobom alternatívny spôsob stravovania (v porovnaní s tým, ako jeme dnes), stravovanie jaskynného...

Zeleninová polievka s kurkumou a citrónovou kôrou
Zeleninku, ktorú musíme si očistíme a nakrájame na menšie kusy, okrem cuketky, kde necháme...

Guláš extra špeciál
Zajtrajšia noc bude pre niektorých z nás dosť dlhá. Odporúčam posilniť sa týmto výnimočným gulášom, ...

Hubové krupoto na víne s bryndzou, kešu a slaninkou
Milujem fúzie a prepájanie tradičnej kuchyne s niečim malým novým. Inovovať a kreovať to je moje....

Cestoviny so zelenou baby špargľou a krevetami
Keď sa Vám podarí kúpiť krásnu zelenú baby špargľu a v talianskom týždni skvelé chladené taglatelle, ...

Gratinovaný pangasius
Dnes som trochu improvizovala a výsledok bol celkom fajn. Použila som filety z pangasia. Myslím...

Čínska kapusta po thajsky
Obsahuje veľa kys. listovej, horčíka, niacínu, vit. A, C, E

Pappardelle s fazuľou, mrkvou a slaninkou, parmezánom
Na panvici orestujeme cibuľu, cesnak a pokrájanú slaninu. Pridáme mrkvu, fazuľu, pasírované paradajky,...

Pstruh na bylinkách
Pstruha vykostíme a dôkladne umyjeme. Dochutíme soľou, korením, rascou, paprikou a opečieme na...