
Hovädzí burger s modrým syrom a whisky karamelizovanými cibuľkami
Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a...

Sakra dobré cestoviny
Veľmi rada miešam chute a poslednú dobu som sa zamilovala do chilli, dávam ho snáď všade...

Pečená prepelička s bylinkami
Recept podľa J. Olivera. K tomuto jedlu sme pili ružové víno. Bolo to výborné......

Švajčiarske syrové rösti so zelenou špargľou
Neručím za to, že sú to 100%-ne pravé švajčiarske rösti, ale snažil som sa dodržať...

Sečuánske kura
Veľmi jednoduché a rýchle. Netradičná kombinácia ale je to výbuch chutí na jazýčku.

Bravčový perkelt kombinovaný s párkami k zelenej fazuľke
Kúpil som väčšie balenie „viedenských” párkov, ktoré vzhľadom pripomínali naše dávne „nedemokratické” spišské, ktoré podobne...

Jelenie roládky so zemiakovým sufflé
Uvarené zemiaky pretlačíme, bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme ich na tuhý sneh. Žĺtky zmiešame...

Halušky s čerstvými hríbami, môj hubársky sen
Týmto mojim pôvodným rcp sa hlásim aj k svojej originalite. Posledný raz som halušky s hubami,...

Fajná kačacina
Tento recept som dakedy dávno odkukala z telky a od vtedy robím kačku len na takýto spôsob....

Losos na španielsky spôsob
Z očisteného, rozmrazeného a z kože stiahnutého, umytého, osušeného lososa nakrájame fi lé, 180 g na...

Biftek pavilón ČSSR
Tento recept bol populárny po r. 1958, kedy bol úspešne podávaný v Bruseli na EXPO 58...

Jednoduché lososové kotvičky
Tento recept som si vymyslela sama :) Je naozaj veľmi jednoduchý a chcela by som sa s...

Cestoviny s lososom
Talianska lososová rýchlovka od Vincenza... Losos, kapary a mascarpone.

Zapečená plněná dýně hokaido
Dýně omyjeme, osušíme a na spodku odřízneme, abychom je mohli postavit, horní část...

Syrové rezance so zelenou fazuľkou
Je leto, vonku krásne a k tomu fakt "poriadne" teplo ;-)) niekedy nemáme náladu na vystávanie v...

Tvarohové rezance
Toto je jedno z mojich najmilovanejších jedál. Robievala mi ho babka a ja sa ho neviem...

Debrecínska plnená kapusta
V slanej vode s troškou oleja obvaríme kapustnú hlávku, z ktorej postupne odoberáme listy. Listy...

Rezancová polievka pre chudobných
Rezance uvaríme a do ďalšieho kastróla dáme vývar, cukor, badián, zázvor a sójovú...

Losos a restovaný ružičkový kel s reďkovkami
Ďalší z mojich receptov „do plaviek“, aj keď nám leto máva z jachajúceho rýchlika. Ľahko...

Výborné ázijské citrónové kura s karí ryžou
Vyšľahané bielky, solamyl, soľ(podľa chuti) a zázvor zmiešame. Vložíme doň na kocky nakrájané kuracie prsia,...

Žihľavovo-špenátový kiš s májovou bryndzou
Zapáčilo sa mi piecť tart a kiš. Čo viac si človek môže priať, keď ho...

Cestovinový šalát so zelenou špargľou a syrom
Sezónna variácia na obľúbený šalát typu studená cestovina + hocičo.

Kuracie prsia so šampiňónmi zapekané v lístkovom ceste - Chicken and mushroom pie
Toto jedlo pripravujem v pube každú sobotu. Je to typické anglické jedlo. Predtým sme ho...

Frankfurtská klobásková
Nie je to úplne presný postup ako pri Frankfurtskej polievke, ale bola fakt dobrá. :-)

Skoro konfit
Konfit je francuzska klasika, kde sa kacka pecie vo vlastnom tuku, ale z kacice zo...

Mleté mäso s fazuľkou
Pridávam jeden z receptov, ktorý je v našej rodine veľmi obľúbený, mám ho od ocina....

Hovädzie kocky v červenej kapuste
Nedeľný obed z hovädzieho mäsa, ktoré som teraz pripravila v červenej kapuste....