Bravčová panenka s omáčkou z kozieho syra a grilovanou šalotkou
Recept je výborný, nie je náročný na prípravu, vhodný aj na nedeľný stôl, či...
Špíz s mozzarellou
Je to mnamka a navyse raz-dva hotova:-) alebo ak Vas prepadne necakana navsteva.....
Kuracie prsia s bryndzovým prekvapením
Napadlo ma to v nedelu ráno ked som rozmýšlala ako mám spracovať kuracie prsia snažila som sa...
Cachochbilli /fotorecept/
Cachochbilli je u nás menej známa úprava kuraťa. Recept pochádza z Gruzie. Podľa neho pripravené...
Žemľovka s jablkovo-tvarohovou plnkou
Táketo jedlo , ktoré máme doma radi nedá sa neuverejniť. Žemľovku , milujeme aj vnúčata.
Morčacie stehno na curry
Pôvodne som ho chcela urobiť na šampiňónoch, ale bol u nás vnuk, ktorý nemá huby...
Špagety so slaninkou a špenátom
Dôležité je mať k dispozícii kvalitné špagety. Mne osobne vyhovujú Panzani. Iné už ani nekupujem,...
Filé zo zubáča na maďarský spôsob
Z očisteného, vypitvaného, vykosteného a umytého zubáča nakrájame fi lé, 180 g na porciu.
Ravioli so špenátom a šampiňónmi
Na cesto si preosejeme obe múky, pridáme vodu a olivový olej.
Kuřecí prsa plněná čedarem a šunkou s květákovou přílohou
Kuřecí prsa rozkrojíme, ale nedokrojíme (na motýlka). Lehce naklepeme přes folii, osolíme a opepříme,...
Bažant s omáčkou z portského vína
Rúru si predhrejeme na 230 stupňov. Na pekáč dáme dostatočne veľký kus alobalu a vymastíme ho...
Hovädzie zadné na suchohríbe smrekovom a domácej údenej slaninke
Milujeme hovädzie mäso na šťave, dnes som ho skombinovala so suchohríbom smrekovým a domácou údenou slaninkou...
Slivkové gule s makom bez lepku
Sezóna sliviek sa začala. Dobré slivkové gule sú pochúťka. Dajú sa spraviť aj bez...
Banánové placky
Inšpirovala som sa p. Malíkom, ktorý ich uvádzal v Magazíne. Recept som si však upravila...
Opečený karfiol s panko strúhankou
Ak ste doteraz jedli karfiol iba vyprážaný a v trojobale, určite si pozrite tento recept, ...
Lososový tatarák na pomaranči, citróne a bazalke
Losos má výborné, krehké mäso, ktoré je nielen ľahko stráviteľné, ale aj veľmi zdravé...
Kráľovské bagety s bravčovou panenkou
Tento recept mám od môjho priateľa, ktorý mi túto skvelú špecialitu pripravil na Valentína. Nechajte...
Stehná v husacej masti
Husacie stehná umyjeme a osušíme utierkou. Osolíme, okoreníme, položíme na ne vetvičku tymianu a...
Ružová panenka v bylinkovom fáši
Bravčovú panenku odblaníme, očistíme a odkrojíme tak, aby nám zostal pekný valček, ktorý naplníme olivami. Osolíme ho a...
Hydinové rezne v bylinkovom cestíčku
Kuracie prsia pokrájame na menšie rezne, mierne naklepeme, osolíme, okoreníme bielym korením a ...
Perlička na smotane
Dostala som v práci výslužku, tak šup do kuchyne experimentovať. Hovorí sa že mäso z...
Rizoto z quinoi s tuniakom
Ja som quinou pripravila presne ako rizoto, žiadne osobitné varenie vo veľkom hrnci vody, celý...
Esejský chlebík
Kúpili sme si pšenicu jednozrnku, dnes som spravila na skúšku tento...
Horalský guľáš
Tento recept mám ešte s čias vojenčiny keď sme chodili strážiť do hôr a mlade chlapské žalúdky...
Kura à la perlička
Tento recept je u nás dlho, len niektoré suroviny ťažko zoženiem, tak som ho prispôsobil...
Maďarský guláš
Na oleji opražíme cibuľu dotmava. Mäso nakrájame na kocky. Pridáme k cibuli a prikryté necháme dusiť vo vlastnej šťave....