
Mamine bystrické zemiaky
Jednoduchý recept na zapekané zemiaky od folkloristu a frontmana skupiny Družina.

Oškvarkové knedličky s kyslou kapustou
Zemiaky uvaríme v šupe, ošúpeme a pretlačíme. Pridáme krupicu, žĺtky a maizenu. Dochutíme...

Kuracia torta
Toto mi tiež prišlo mailom z Čiech. Je to chutné, trošku viac práce, ale výsledok stojí za to...

Pizza v zapekáči na pizzu
Mám novú pec na pizzu, tak som ju musela vyskúšať. Nebol k nej nejaký podrobný slovenský návod,...

Krkovička na víne s hubami
Nedeľný obed. Jedlo pomerne jednoduché a myslím, že výborne.

Rýchly a vylepšený šošovicový prívarok podľa Klaudie
Vylepšená klasika od kamarátky Klaudie :-) S varením v tlakovom hrnci je obed za 30 min...

Zjednodušený nepravý beef Stroganoff
Máte chuť na toto klasické jedlo, ale nemáte veľa času? Tak tento recept je pre vás......

Knedlík s práškem do pečiva
Jednoduché suroviny, postup, chutná příloha. Autorka receptu Klára D. Brno, čerpáno z...

Čakanka s cibuľkou a cesnakom zapekaná so zemiakovou kašou
Diétny recept vhodný pri histamínovej intolerancii.

Kačacia pečeň na cibuľke s paradajkovou šťavou
Veľmi rýchle jednoduché jedlo z kačacích pečienok. Recept od skvelého kuchára trošku upravený.

Bravčová panenka plnená sušenými slivkami a mandľami
Pre tých, ktorí obľubujú kombináciu mäsa, ovocia a chilli je to naozaj delikatesa...

Írsky guláš
Tohto roku sme, v snahe menej kosiť, vychovali dve jahňatá. Pretože máme zásobu tohto...

Čína z býčích žliaz
Dovolím si přidat recept, který je pouze z mé hlavy. Zatracovaná i vychvalovaná surovina je...

Hrachová kaša s údeným mäsom
Na vojne sme túto kašu volali betón. Nikto nechcel mať vtedy službu v kuchyni....

Tzatziki so šalátom a s kuracími kúskami
Jednoduchý, ľahký ako pre žalúdok tak aj na prípravu. Skôr pre inšpiráciu. Kedže mám...

Papriky s vajíčkom
Horúce letné dni nás nabádajú skôr k leňošeniu a ja ponúkam receptík, ktorý ani zďaleka nemôže...

Brokolica s provensálskym korením
Zdravé a chutné jedlo vhodné ako šalát alebo hlavné jedlo.

Zubáč na maďarský spôsob
Zubáča vypitveme, umyjeme, stiahneme kožu a nakrájame na porcie. Hlavu a odpad vyvaríme v...

Gazpacho - studená paradajková polievka
Chladivá a osviežujúca polievka pochádzajúca z Pyrenejského poloostrova. Portugalci a Španieli ju milujú, možno si...

Pečené teľacie mäso
Je to taká sviatočnejšia verzia. Moja španielska rodina robí takýmto spôsobom aj plnenú mäsovú roládu...

Farfalle s lososovou omáčkou
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Pór očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Potom...

Daniel so syrom a s paprikami
Mäso patrí k tunajším kulinárskym vášňam. A predsa je vždy dosť dôvodov na osvetu. Napríklad aj v tom, aby sme jednotlivé...

Kuracie kúsky Vlada Tepeše
Kuřecí prsíčka si nakrájíme na kousky cca 3x3 cm a z ostatních surovin uděláme marinádu, do...

Mäsovo-kelové karbonátky pečené v rúre
O niečo zdravší variant klasických karbonátok :-)

Pečená cvikla s morčacím mäsom
Cviklu umyjeme, trochu osolíme a s 2 strúčikmi ošúpaného cesnaku zabalíme každú zvlášť natesno do alobalu....