Svieže kuracie prsia s cherry paradajkami

mandarin999 - fotkamandarin999, 24. júla 2015

Kuracie prsia sa dajú pripraviť na mnoho spôsobov, dá sa s nimi experimentovať a vymýšľať nové a nové recepty. Nedávno som rozmýšľala ako docieliť Zobraziť celý popisKuracie prsia sa dajú pripraviť na mnoho spôsobov, dá sa s nimi experimentovať a vymýšľať nové a nové recepty. Nedávno som rozmýšľala ako docieliť ešte jemnejšiu, šťavnatejšiu a chutnejšiu chuť kuracieho mäska a vzniklo z toho toto.

45 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
250 g
1 PL
trocha




Postup

  1. 1

    Kuracie mäso nakrájame na menšie kúsky (kocky, rezance). Posolíme, pokoreníme čiernym korením i korením na kura. Pridáme i rozmarín a dáme opiecť na olivovom oleji spolu s nakrájanými cherry paradajkami (rozrezala som ich na polovicu). Opekáme dokedy sa nám rajčinky nezačnú pekne opekať.

  2. 2

    Podlejeme to vodou (množstvo je ľubovoľné - podľa toho, koľko šťavy chcete mať) a necháme dusiť. Ku koncu šťavu trocha zahustíme - v hrnčeku si zmiešame lyžicu kečupu, 2 lyžice múky s trochou vodu - poriadne vymiešame, aby nám nezostali hrudky a pomaly vmiešavame do šťavy. Nakoniec pridáme lyžicu citrónovej šťavy, ktorá chuť oživí, spestrí a spríjemní a sušenú bazalku. Pokiaľ máte čerstvú, nakrájajte tú a pridajte, bude to chutnejšie.

  3. 3

    Mäsko je hotové. Ja som ho podávala so zeleninou a novými varenými zemiačkami na masle a petržlenovej vňati.

Diskusia k receptu

cesminaz
Jednoduche,rychle a prakticke :-) Tych 45minut na tepelnu upravu je myslene aj so zemiakmi? ..lebo na kuracie prsia je to strasne vela,tie su hotove max. za 15 minut




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia