Foto: mandarin999
Kuracie prsia sa dajú pripraviť na mnoho spôsobov, dá sa s nimi experimentovať a vymýšľať nové a nové recepty. Nedávno som rozmýšľala ako docieliť Zobraziť celý popisKuracie prsia sa dajú pripraviť na mnoho spôsobov, dá sa s nimi experimentovať a vymýšľať nové a nové recepty. Nedávno som rozmýšľala ako docieliť ešte jemnejšiu, šťavnatejšiu a chutnejšiu chuť kuracieho mäska a vzniklo z toho toto.
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie mäso nakrájame na menšie kúsky (kocky, rezance). Posolíme, pokoreníme čiernym korením i korením na kura. Pridáme i rozmarín a dáme opiecť na olivovom oleji spolu s nakrájanými cherry paradajkami (rozrezala som ich na polovicu). Opekáme dokedy sa nám rajčinky nezačnú pekne opekať.
- 2
Podlejeme to vodou (množstvo je ľubovoľné - podľa toho, koľko šťavy chcete mať) a necháme dusiť. Ku koncu šťavu trocha zahustíme - v hrnčeku si zmiešame lyžicu kečupu, 2 lyžice múky s trochou vodu - poriadne vymiešame, aby nám nezostali hrudky a pomaly vmiešavame do šťavy. Nakoniec pridáme lyžicu citrónovej šťavy, ktorá chuť oživí, spestrí a spríjemní a sušenú bazalku. Pokiaľ máte čerstvú, nakrájajte tú a pridajte, bude to chutnejšie.
- 3
Mäsko je hotové. Ja som ho podávala so zeleninou a novými varenými zemiačkami na masle a petržlenovej vňati.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu