Kysnuté plnené pagáče v okrúhlej forme fotorecept
Foto: rosaneta
Tento recept na pagáče v našej rodine sa využíva veľmi dlho . Často ich pečiem , lebo nám chutia . Skúste aj vy, Zobraziť celý popisTento recept na pagáče v našej rodine sa využíva veľmi dlho . Často ich pečiem , lebo nám chutia . Skúste aj vy, odporúčam sú naozaj výborné. Záleží veľmi na plnke , ako si ju pripravíte - ochutíte.
porcií
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
20 g |
|
1/2 dl |
|
1 ČL |
|
1,5 dl vlažné |
|
podľa chuti |
|
Plnka: | |
|
|
2 ks stredné |
|
1 strúčik |
|
1/2 dusená stredná |
|
5 dkg |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Pripravíme si kvások . Do malej misky si dáme droždie, 1 čaj. lyž. kryšt. cukru, medzi prsty múky a 1/2 dl vlažného mlieka. Necháme nakysnúť. Do veľkej misky dáme polohrubú múku, soľ, olej pridáme kvások a zvyšné mlieko. Vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť 25 - 30 minút prikryté utierkou.
-
2
Tu máme už vykysnuté cesto.
-
3
Plnka: Uvaríme zemiaky v osolenej vode. Scedíme vodu, roztlačíme ich na kašu. Cibuľku osmažíme na troške oleji pridáme slaninu a osmažíme. Dáme do zemiakovej kaše. Ešte pridáme postrúhaný strúčik cesnaku,korenie, majoránku. Všetko riadne vymiešame na hladkú kašu.
- 4
Teraz si vymastíme formu tukom, dáme na ňu cesto,na ktoré dáme plnku-zemiakovú kašu.
- 5
Zatočíme celé cesto kolom dokola, tak ako na buchtu.
- 6
Teraz roztiahneme cesto po povrchu rukami po celom obvode formy. Jemne uhladíme celý vrch.
- 7
Zoberieme ostrý nôž a spravíme mriežku na povrchu cesta. Necháme ešte pokysnúť, asi tak 10 minút. Vrch pomastíme olejom.
- 8
Dáme piecť na 180 stupňov do vyhriatej elektric. trúby na 35-40 minút.
- 9
Upečené pomastíme olejom.
- 10
Pokrájame na kúsky. Z tejto dávky mi vyšlo 8 kusov pagáčov.
- 11
Veľmi chutia s mliečkom .
- 12
:-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
a ja mám chudnúť..!!
ako..??
poradí mi niekto dnes..??
toto je naša chuť..kucháročka-pozdravená budˇ..!!
už si skryla recept..a ja som ti chcela napísať..tak to pridám sem..prepáč..
nie si prvá s takouto formou segedína..určite bude chutný..
varecha.pravda.sk/recepty/falosny-segedinsky-gulas/27789-...
varecha.pravda.sk/recepty/segedinsky-gulas-menejcholester...
kurča a kyslá kapusta spolu ladia..ja ho príležitostne urobím..a nebojím sa-žeby nechutil..