Foto: michal1977
Tento recept na fantastickú netradičnú haruľu som dostal od učiteľky materskej škôlky, kde chodí moja staršia dcéra Natina a veľmi sa osvedčil. Keď je Zobraziť celý popisTento recept na fantastickú netradičnú haruľu som dostal od učiteľky materskej škôlky, kde chodí moja staršia dcéra Natina a veľmi sa osvedčil. Keď je chuť, tak ho pripravím a zjeme celá rodinka...a niekedy sa ujde aj Jančimu v práci :)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravené suroviny... (chýba tam len maslo a hladká múka na potretie)
-
2
Zemiaky si uvaríme do mäkka...
-
3
Vychladené podlávime, ale nie úplne na kašu. Tak aby nám ostali aj maličké kúsky...
-
4
Pridáme mlieko...
-
5
...a vajcia, kvások a soľ...
-
6
...a nakoniec múku a dve lyžicky soli...
-
7
Vznikne nám redšia hmota, ktorú necháme vykysnúť cca 45 minút....
-
8
... a po vykysnutí to vyzerá takto...
-
9
Nízky plech si vymastíme (najlepšie) bravčovou masťou a riedku hmotu vylejeme na plech. Vrch cesta pokvapkáme roztopeným maslom...
-
10
A pečieme cca 30 minút. Ja 10 minút pred koncom ešte cesto potriem zmesou masla a hladkej múky (50 g masla roztopíme a upražíme na ňom tri lyžice hladkej múky tak, aby nám vznikla riedka kaša) a dáme dopiecť.
-
11
A je to hotové. Z môjho množstva to vyjde na 3 plechy a nebojte sa, zjedia sa veľmi rýchlo. :) Je to fantastický recept....Skúste ho !!!
Beriem.
varecha.pravda.sk/recepty/kysnuta-harula-v-pekaci-fotorec...
@michal1977 , tvoj recept je naozaj výborné jedlo, aj ked to nie je práve haruľa. dnes ho robím, u nás to voláme kysnuté zemiakové pagáče v celku pečené na plechu. vdaka za pripomenutie. zvážila by som iné pomenovanie ako haruľa, aby ostatných neplietol...