Tvarohové šišky bez kysnutia

ajuschka - fotkaajuschka, 3. augusta 2011

Tieto šišky sú super v tom, že nekysnú a teda večera môže byť na stole do 15 minút :)

2
porcie
5 minút
príprava
6 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
250 g
štipka
3 ks
2 ČL
2-3 PL




Postup

  1. 1

    všetky suroviny si zmiešame a vyrobíme cesto. Bude lepivé, a budú v ňom hrudky tvarohu. Vyvaľkáme si ho na plát v hrúbke asi 1 - 1,5 cm a vykrajujeme kolieska. Ja robievam pohárom. V strede každého kolieska si prstom vytlačíme jamku, nepretláčame na druhú stranu.

  2. 2

    V panvici si rozpálime toľko oleja, aby v ňom šišky mohli beztrestne plávať. Musíme použiť panvicu ktorá má pokličku !!! Do rozpáleného oleja naukladáme šišky jamkou dolu a hneď zakryjeme pokličkou. Smažíme asi 3 minúty, šišky pekne vyskočia. po 3 minútach, resp. keď je spodná strana pekne hnedá, šišky otočíme a druhú stranu dopekáme už bez zakrývania. Pozor, dosť to prská.

  3. 3

    Šišky vyberáme na papierovú utierku aby sa odmastili. Vôbec olejovo nechutia, a najlepšie sú úplne čerstvé, s domácim lekvárikom a kyslou smotankou :)

Diskusia k receptu

renama
ukladám, vyskúšame............. a možno aj dnes ;)
ajuschka
stoja za to, sú strašne dobré. :) ale fakt sa prvá strana musí piecť pod pokličkou. inak je to akurát tak na obranu pred nepriateľom......
leja3
vyskusam, vyzera to super, ukladam :) a dakujem
mataliptak
aj ja to robievam , sú super ale ja nikdy nerobím pod pokličkou a sú super , a vo vnútri prázdne tak sa nafúknu ale ja do nich dávam aj trochu práškového cukru asi tak 2 lyžice
evilauri
Vyborny napad, uz je aj v kk. Este ma napadlo, keby sa dal do nich lekvar hned, (to ako take batvozky), ci by mi vytiekol?
ziin
registrovala som sa len aby som pridala komentar k tomuto chutne vyzerajuco receptu...robila som ho a dcera hned povedala fuuuj citim tam vajicka...pozrela som obdobne recepty a nikto nedava 3 ks vajcia na toto mnozstvo tvarohu...vysledok bol ze sice neboli mastne ale tazke na zaludok skrz tie vajicka......ja ho neodporucam fuuj a zhnusilo mi to sisky asi tak na dalsich 5 rokov...prepacte vidim len dobre komenty ale nedalo mi....
ziin
aby som bola presnejsia 3ks vajec sa dava na dvoj nasobne mnozstvo tvarohu
ziin
a dalsia vec je, ze ked davate komenty ze je nieco dobre tak to najprv vyskusajte ci to je naozaj dobre lebo skutocnost ako som sa sama presvedcila moze byt ina...snad niekomu dalsiemu moj koment pomoze a vyskusa z tych ostatnych receptov kde sa nedavaju vajcia ako do prazenice
mrazicek
akurat som ich urobila a su dobre ale do cesta som pridala 2pl prask. cukru.
ethanel
Tak tieto ukladam ... Strasne mi chyba sloveska kuchyna a hlavne recepty od mojej starej mami ... ked som bol maly tak byvala u nas a kazdy den varila a vypekala ... chcel by som ten cas vratit spat, vona cerstvych kolacov a jej smiech.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia