Tieto šišky sú super v tom, že nekysnú a teda večera môže byť na stole do 15 minút :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
všetky suroviny si zmiešame a vyrobíme cesto. Bude lepivé, a budú v ňom hrudky tvarohu. Vyvaľkáme si ho na plát v hrúbke asi 1 - 1,5 cm a vykrajujeme kolieska. Ja robievam pohárom. V strede každého kolieska si prstom vytlačíme jamku, nepretláčame na druhú stranu.
- 2
V panvici si rozpálime toľko oleja, aby v ňom šišky mohli beztrestne plávať. Musíme použiť panvicu ktorá má pokličku !!! Do rozpáleného oleja naukladáme šišky jamkou dolu a hneď zakryjeme pokličkou. Smažíme asi 3 minúty, šišky pekne vyskočia. po 3 minútach, resp. keď je spodná strana pekne hnedá, šišky otočíme a druhú stranu dopekáme už bez zakrývania. Pozor, dosť to prská.
- 3
Šišky vyberáme na papierovú utierku aby sa odmastili. Vôbec olejovo nechutia, a najlepšie sú úplne čerstvé, s domácim lekvárikom a kyslou smotankou :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu