Penne so syrovou omáčkou, kuracím plátkom a hríbovou nátierkou fotorecept
Foto: zuzanka1367
Sýty víkendový obed pripravený s láskou ku sviatku...
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 balenie |
|
Syrová omáčka: | |
500 ml |
|
400 g |
|
3 strúčky |
|
50 g |
|
Kuracie plátky: | |
1 kg |
|
1 lyžica |
|
2 - 3 strúčky |
|
3 lyžice |
|
3 lyžice |
|
|
|
Hríbová nátierka: | |
1 hrsť |
|
1 lyžica lyžica |
|
5 cl |
|
1 lyžica |
|
Postup
-
1
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Na masle krátko opražíme cesnak, zalejeme smotanou a pridáme nastrúhaný syr. Pomaly zohrievame, aby sa syr rozpustil a vytvoril hustejšiu omáčku. Ak sa Vám zdá omáčka hrčkavá kľudne ju premixujte ponorným mixérom.
-
2
Kuracie prsia nakrájame na rezne a necháme ich marinovať v uvedených surovinách aspoň 2 hodiny. Budú trochu štipľavé, ale to je na mäse skvelé. Na rozohriatom oleji ich poopekáme...
-
3
Sušené huby zalejeme vriacou vodou a necháme zmäknúť, ak máte čerstvo nazbierané, ešte lepšie...na troche oleja ich osmažíme a polejeme trochou vody, podusíme... hríby rozmixujeme a pridáme bazalkové pesto, prípadne podľa chuti dosolíme. vznikne nám taká veľmi chutná pasta. Uvarené cestoviny prelejeme syrovou omáčkou, pridáme mäso a na špenátový list dáme za lyžicu hríbovej pomazánky...Dobrú chuť prajem
Diskusia k receptu