Cviklové rizoto
Cviklové rizoto

Cviklové rizoto s kuracím mäsom

bibuskam - fotkabibuskam, 26. apríla 2020
Cviklové rizoto s kuracím mäsom
Foto: bibuskam

Mňamkózny tip na chutný obedík pre celú rodinku.

5
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
500 g (zavarená, uvarená)
1300 ml
4 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na panvici s olejom opražíme pokrájaný cesnak a suchú ryžu. Pridáme cviklu rozmixovanú na pyré. Podlievame vývarom a varíme, kým nebude ryža mäkká. Na záver duchutíme soľou a čiernym korením. Pred podávaním môžeme posypať strúhaným syrom.

  2. 2

    Kuracie prsia narežeme na rezne, osolíme, okoreníme a prudko opražíme na olivovom oleji z oboch strán. Mäso preložíme na plech, podlejeme a prikryjeme alobalom. Pečieme na 200 stupňov 15 minút.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Takýto spôsob prípravy ryže som ešte nevidela, páči sa mi (a s mäsom hocijakým) to môže byť chutné a pekné na tanieri. Ukladám si do kk a príležitostne uvarím :-)
tak to je super, dnes robím kuracie stehná s plnkou pečené a urobím túto prílohu, cviklu, ryžu a syr mám...Ďakujem za inšpiráviu...