
Bouneschlupp - národné jedlo Luxemburska
Luxemburgská kuchyňa je veľmi ovplyvnená všetkými okolitými krajinami. Aj bouneschlupp je mix Francúzska, Belgicka a...

Bryndzovo - šampiňónová pizza
Ďalší variant pizze pre deličov ako sacharidové jedlo.

Šalátovka s novými zemiakmi a stratenými vajíčkami
Je sezóna šalátu a preto Vám ponúkam recept na šalátovú omáčku (v Trnave sa namiesto slova prívarok...

Zapekaná brokolica so šunkou a pizza tyčinkami
Brokolicu nakrájame na menšie ružičky a na chvíľu hodíme do vriacej vody, necháme ju prejsť varom...

Bravčová panenka plnená sušenými slivkami a mandľami
Pre tých, ktorí obľubujú kombináciu mäsa, ovocia a chilli je to naozaj delikatesa...

Liptovská kapustnica
alebo aspon pod tymto nazvom som ju dostala ja od kamosky. Myslim, ze som v...

Kurací nákyp
Tento recept ma oslovil a pokusal od prveho momentu ked som ho nasla na blogu - -Varime s...

Kuracie fajitas
Chutné, rýchle a ešte aj oku lahodiace jedlo, ktoré sa nemusíte báť pripraviť aj svojim...

Plnené langoše
Takéto langoše pripravovala moja babka. Okrem takýchto kapustových, vždy naplnila pár kúskov aj domácim slivkovým lekvárom...

Čakanka s cibuľkou a cesnakom zapekaná so zemiakovou kašou
Diétny recept vhodný pri histamínovej intolerancii.

Tzatziki so šalátom a s kuracími kúskami
Jednoduchý, ľahký ako pre žalúdok tak aj na prípravu. Skôr pre inšpiráciu. Kedže mám...

Pirohy plnené tvarohom, ricottou a špenátom
Pirohy patria medzi moje obľúbené jedlá. Vystriedala som už mnoho rôznych receptov a momentálne pripravujem cesto...

Morčaco-šampiňónový perkelt
Tento perkelt je z morčacieho vykosteného stehna a je v pomere so šampiónmi na rovnako, preto...

Daniel so syrom a s paprikami
Mäso patrí k tunajším kulinárskym vášňam. A predsa je vždy dosť dôvodov na osvetu. Napríklad aj v tom, aby sme jednotlivé...

Mamine bystrické zemiaky
Jednoduchý recept na zapekané zemiaky od folkloristu a frontmana skupiny Družina.

Morčacie tajomstvo
Recept, ktorý je v našej rodine veľmi obľúbený už dlhú dobu a pripravujem ho hlavne pri...

Hovädzie na hlive
toto jedlo je u nás veľmi obľúbené, preto som sa rozhodla pridať ho sem. Zatiaľ...

Pizza v zapekáči na pizzu
Mám novú pec na pizzu, tak som ju musela vyskúšať. Nebol k nej nejaký podrobný slovenský návod,...

Francúzske zemiaky z konvektomatu
Je to ďalší zo série receptov v konvektomate, ktorý šetrí Váš čas a dáva jedinečnú chuť...

Čína z býčích žliaz
Dovolím si přidat recept, který je pouze z mé hlavy. Zatracovaná i vychvalovaná surovina je...

Írsky guláš
Tohto roku sme, v snahe menej kosiť, vychovali dve jahňatá. Pretože máme zásobu tohto...

Zubáč na maďarský spôsob
Zubáča vypitveme, umyjeme, stiahneme kožu a nakrájame na porcie. Hlavu a odpad vyvaríme v...

Losos na pórovej omáčke
Tento recept chystal v TV na Nova, Babic. Ne je to presne ono, preto že...

Mäsovo-kelové karbonátky pečené v rúre
O niečo zdravší variant klasických karbonátok :-)

Adana Kebap
Takto pripravený "Adana Kebap" sme jedávali pred rokmi v jednej tureckej reštaurácii v Rakúsku. Je naozaj vynikajúci...

Kysnuté sadlové šatôčky s vanilkou a orechovým posypom
Už tu mám viac receptov na sadlové cesto, ale na kysnuté sadlové ešte nemám. Ponúkam...