
Pikantná špecialita
Toto jedlo pripravujem už roky, a stalo sa súčasťou všetkých rodinných osláv. Robím ho poriadne...

Hovädzie na hlive
toto jedlo je u nás veľmi obľúbené, preto som sa rozhodla pridať ho sem. Zatiaľ...

Adana Kebap
Takto pripravený "Adana Kebap" sme jedávali pred rokmi v jednej tureckej reštaurácii v Rakúsku. Je naozaj vynikajúci...

Špenátové palacinky
určite už každý robil palacinky, ja ich robím na sladko aj na slano, dokonca som...

Losos na pórovej omáčke
Tento recept chystal v TV na Nova, Babic. Ne je to presne ono, preto že...

Rezeň - Stanica Prešov
Vyprážané , obaľované rezne ! Gastronomický fenomén ktorý v minulom storočí ovládol planétu . Jeho...

Francúzske zemiaky z konvektomatu
Je to ďalší zo série receptov v konvektomate, ktorý šetrí Váš čas a dáva jedinečnú chuť...

Pečené kačacie stehno s karamelizovaným pomarančom so saturejkou
Nedeľný obed, tentoraz s kačacinkou. Jedno stehno vážilo 400 g. Pripravila som ho s...

Konfitované kačacie stehno so staročeským cibuľovým prívarkom.doc
Kačacie stehná: Hrubozrnnú soľ zmiešame s korením a vtrieme do kože kačacích stehien deň vopred. Druhý...

Halušky z cukety; mleté mäso v paradajkovej omáčke s cuketovými šupkami
Cuk-cuk-cuketa, , čo vymyslieť, aby sa nám neprejedla . Urobila som halušky z...

Bravčové zaprávané
Dávno som nevarila tento recept. Občas naozaj neviem čo mám uvariť. Recept na knedľu pridávam...

Tigrie krevety na grile
Tigrie krevety očistíme od panciera (hlavu a posledný diel panciera na chvoste necháme), vyberieme črievko z...

Kuřecí řízek po italsku
Tak jsem kdysi vymýšlel jak vylepšit kuřecí řízky to už je takových 25 let a dělá se...

Morčacie prsia na pomarančovej omáčke
Tento recept pripravujeme zásadne iba na Vianoce, i keď je to tak neskutočne dobré jedlo, ...

Gazdinkino tajomstvo
Dnes mi padol do oka opäť jeden môj starý recept o ktorý som sa tu s vami...

Kurací nákyp
Tento recept ma oslovil a pokusal od prveho momentu ked som ho nasla na blogu - -Varime s...

Šalátovka s novými zemiakmi a stratenými vajíčkami
Je sezóna šalátu a preto Vám ponúkam recept na šalátovú omáčku (v Trnave sa namiesto slova prívarok...

Výborné kuracie hamburgery
V lidli bol americký týždeň a ja som išla nakupovať veľmi hladná. Tak sa mi v...

Bouneschlupp - národné jedlo Luxemburska
Luxemburgská kuchyňa je veľmi ovplyvnená všetkými okolitými krajinami. Aj bouneschlupp je mix Francúzska, Belgicka a...

Granatiersky pochod
Včera sme mali chuť na jedlo bez mäsa. Jednoduché a chutné jedlo, variabilné.

Placky z kuracieho masa
Recept mám od bývalej kolegyne a dúfam, že sa Vám bude pozdávať.

Zapekaná brokolica so šunkou a pizza tyčinkami
Brokolicu nakrájame na menšie ružičky a na chvíľu hodíme do vriacej vody, necháme ju prejsť varom...

Rybacie filety na hubách
Okrem mojej najväčšej vášne - kuchyne - mám more ďalších koníčkov a pasií; záhradkárstvo, drobnochovateľstvo, ...

Slivkové buchty
Recept som videla u kamarátky v časopise, hneď ma zaujal. Nezohnala som svieže slivky, ...

Zapekané mäsko so špargľou a syrom
Tento recept vznikol spontánne pri pohľade na opustenú špargľu v chladničke. Veľa skúseností s jej prípravou...

Menej kalorické šišky a pirôžky
Šiškových receptov je mnoho a každý obsahuje buď veľa vajec, veľa oleja, alebo masla a...

Pečené buchty bez mlieka
Pripravime si klasicke kysnute cesto len s obmenou kde sa nahradi mlieko vodou. Vypracujeme si pruzne cesto...

Pirohy plnené tvarohom, ricottou a špenátom
Pirohy patria medzi moje obľúbené jedlá. Vystriedala som už mnoho rôznych receptov a momentálne pripravujem cesto...

Posúch Grosso špeciál
Drvené paradajky pomiešame s koreninami a s drveným cesnakom. Pizzové cesto rozdelíme na osem rovnakých častí,...