Vyprážaný syr a šunka v jednom fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 17. januára 2014

Skúšala som nový recept a tu je konečný výsledok.

40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Čo potrebujeme:
300 g
300 g
300 g
300 g
Cestíčko:
3 ks
300 g
1/2 dcl
3 dcl
1 ČL
6-8 strúčikov

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na vyprážanie. Samozrejme šunku alebo syr si možete zvoliť podľa seba.

    Vyprážaný syr a šunka v jednom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    A začneme prekladať - dáme si edam-morčaciu šunku-údený syr-pizza blok a tak prekladáme do akej výšky chceme.

    Vyprážaný syr a šunka v jednom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom prerežeme.

    Vyprážaný syr a šunka v jednom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Napichneme špajlu.

    Vyprážaný syr a šunka v jednom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Urobíme si cestíčko - vajcia rozšľaháme, pridáme mlieko, pivo, múku, pretlačený cesnak a korenie a znovu dobre rozšľaháme. V tomto obaľujeme a vyprážame. Ako prílohu som poopekala mrkvu a petržlen. Mrkvu a petržlen som očistila a nastrúhala na tenké pásiky.

    Vyprážaný syr a šunka v jednom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom som to poopekala.

    Vyprážaný syr a šunka v jednom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    No a hotovo. Zeleninku si dajte podľa seba. Ja som ešte pridala sterilizovanú uhorku a karfiol. Bola vnučka veľmi jej chutilo.

    Vyprážaný syr a šunka v jednom (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Morčacie mäso, Syry, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Vyprážané

Diskusia k receptu

sonulienka
@jaja433 áno a potom som ju vybrala keď som šla dávať na tanier. Potom to už dobre drží spolu a je to výborné.
concord
@sonulienka
@jaja 433
Uf ale sa mi uľavilo.Už som sa zľakol že máš nejakú špeciálnu misu na vyprážanie vyvinutú soudruhmi v NDR.
sonulienka
Ďakujem za komentíky jednoduché-rýchle a hlavne jedlé.
@concord - nemám nič také ako vidíš na obrázku obyčko panvica.
nika72
...no čo dodať opäť super nápad od @sonulienka ....ďakujem za inšpiráciu určite vyskúšam 1*****
ebaka
Tak toto musím vyskúšať,aj cestíčko je zaujímavé s pivom.
tatranka
Veľmi pekný a aj praktický recept.Vedela by som si teda pochutnať.
ampara
Dobrý nápad,vyskúšam. Ja mám presne takú istú tácku, s tými jahôdkami.
concord
@sonulienka
Ty si nepochopila celkom moju poznámku. To bola len reakcia na "duchaplnú" otázku jaja 433. Keby sa tak naivne pýtala nejaká mladá dievčina, či si to vyprážala aj so špajdľami, tak by som to ešte nejako preniesol, ale keď Ti položí takúto otázku 39-ročná žena, ktorá by sa už mala vyznať v kuchyni, tak to je sila. Buď nemá ani potuchy o varení alebo je .....To si myslela že ten syr, šunku atď. si zlepila sekundovým lepidlom a dala ho potom vyprážať?
sonulienka
Ale pochopila len som nechcela reagovať. Vieš nemám veľmi rada uštipačné poznámky. Každý sa raz učíme a ja sa napríklad rada poučím aj od starších a skúsenejších ale aj od mladších.
Prajem Ti príjemný zvyšok dňa. Ale receptík možeš vyskúšať určite Ti bude chutiť.
majka60
Ten syr eidam sa pri vysmážaní neroztekal nemám s ním dobré skusenosti.
majka60
Ten syr eidam sa pri vysmážaní neroztekal nemám s ním dobré skusenosti.
mariamka
toto je bombovy recept pre notorickych syrozrutov ,, mam ich takych zopar doma a v poslednej dobe tie ich chute kompenzujem opecenym hermelinom,, myslim, ze lepsie takto skladat podla teba @sonulienka , vdaka za peknu prezentaciu