
Bravčový bôčik, paprika a cesnak
Zapaprikovaný bôčik je v našej rodine veľmi obľúbené jedlo - ale pozor po zjedení sa budete cítiť...

Tyrolské Gröstle
V Tyrolských Alpách je tento pokrm všude, jak na svazích v restauracích, tak v podhůrských...

Zelo, knedlo, rebro
Obľúbené jedlo u nás aj u našich susedov v Česku. Viem, že sa tu už...

Bohatá zeleninová polievka s hlivou
Keďže hlivy bolo viac, a zostali aj stonky, ktorých je škoda, tak budú hlivové...

Králik z rímskeho pekáča
Podarilo sa mi zohnať zopár domácich králikov, tak som sa rozhodoval na aký spôsob jedného spravím,...

Mäsové guľky so špagetami
Tak tieto guľky robím rada, je to rýchly a vynikajúci obed, večera. Toto jedlo...

Hovädzí steak so špenátom
... príprava dobrého steaku trvá 10 až 18 dní, lebo tak dlho trvá pokiaľ je hovädzie...

Prívarok z kyslej kapusty (vegan)
Inšpirovala som sa klasikou - segedínom :-). Kyslú kapustu mám jednoducho veľmi rada... Použité koreninové...

Buchty na dva spôsoby - bezlepkové
Tento jeden recept používam aj na parené buchty aj na pečené buchty. Sú skvelé mäkučké aj...

Králik na víne
Lebo aj králiky majú práve sezónu :) Voňavé, ľahké a veľmi chutné letné jedlo.

Pečené zemiaky v šupke alebo „Jacket potato“
Zvyknem ich pripraviť ako večeru, no dnes boli ako príloha k obedu. Okrem syra a masla môžete použiť čokoľvek čo máte doma....

Grilovaná cuketa.
Ako prílohy ku grilovačke sú vhodné :cukety, baklažán, šampiňóny, zemiaky, cibule, papriky atď. Zeleninu napichujeme na drevené...

Šošovicovica
Horúčavy sú za nami, v lete polievky nevarievam, takže po dlhšej absencii pridávam túto výdatnú...

Zapečené cestoviny s kyslou kapustou
Kyslú kapustu udusíme, cestoviny vyvaríme. Slaninu pokrájame na kocky a mierne opečieme. Klobásu takisto...

Plnené vypražené lokše
Tento recept je velmi stary. Mam ho zo slovenskeho casopisu Zivot, este zo socialistickej...

Stredomorské krevety
Toto je velmi rychle, zdrave a relativne lacne jedlo. A chuti vyborne!

Pečené Tofu s červenou kapustou
Táto klasika vám bude chutiť! Ideálna na Vianoce, medzisviatkové obdobie aj na Silvestrovskú zábavu. Prajeme...

Bravčové karé na hubách a kapii
Kombináciu mäsa s hubami som mal vždy rád a vyskúšal som už veľa receptov, tu je jeden z nich, ide tam nakladaná kapia, ktorej si vždy narobím do zásoby na celý rok....

Šišky
Prvý a posledný krát som ich robil. Obdivujem ženy, ktoré majú trpezlivosť. Toľko riadu, čo sa dá...

Vegetariánske špagety
V slanej vode uvaríme špagety. Opláchneme studenou vodou necháme odtiecť a jemne polejeme olivovým olejom.

Brokolicový cottage
Cottage cheese s brokolicou, kockami zemiakov, kukuricou a cesnakom.

Zapekané cannelloni so špenátom
Špenát urestujeme spolu s 1 nakrájanou cibuľou a 2 strúčikmi cesnaku na olivovom oleji, pridáme muškátový...

„Halušky“ bez múky
To, že sú halušky uvarené bez múky, nie je žiaden zázrak, jednoducho je múka...

Kapustové holúbky spod Urbanovej veže
Mohol by som ich nazvať aj ako spod Šibenej hory, či košickej turni, aj to...

Bazalkové ravioly plnené syrom a šampiňónmi
Som milovníčkou talianskej kuchyne a tak cestoviny na rôzne spôsoby sú u nás na tanieri veľmi často....

Hovädzie na čiernom pive
Hovädzie so zeleninou, marinované v pivovom kúpeli - ale nám bude hej, tepelne upravené v...

Bravčové Tonkatsu
Veľmi jednoduchý spôsob, ako si doma pripraviť skutočné japonské Tonkatsu.