Bravčové pliecko so zeleninou a zemiakovou kašou fotorecept
Foto: babkamt
na 180 °C
Postup
-
1
Mäso som nakrájala na kocky. Pridala som trochu gyros korenia, soľ, mleté čierne korenie a 1 PL oleja. Mäso som premiešala. Nechala som ho stáť na kuchynskej linke, nech sa chute spoja.
-
2
Očistila som zemiaky na pyré.
-
3
Vrecko mrazenej zeleniny, v ktorom je mrkva, brokolica, karfiol som trochu udusila na kúsku masla. K zelenine som pridala aj môj mrazený hrášok. Zeleninu som nedusila dlho, lebo sa bude ešte zapekať. Nemám ju rada rozvarenú.
-
4
Mäso som opekala na 1 PL domácej masti.
-
5
Opečené som podliala troškou hovädzieho vývaru, udusila som mäso do mäkka. Prebytočnú tekutinu som nechala odpariť.
-
6
Do pyré som si pripravila maslo, šľahačku a muškátový orech.
-
7
Spravila som pyré.
-
8
Do maslom vymastenej zapekacej misy som dala na spodok polovicu pyré. Na to som rozložila zeleninu.
-
9
Na zeleninu som dala pripravené mäso.
-
10
Na mäso som nastrúhala trochu eidamu.
-
11
Na vrch som rozložila zvyšok pyré. Nastrúhala som na vrch syr. Rúru som vyhriala na 180 °C. Jedlo netreba dlho piecť, lebo všetko je už dopredu uvarené. Hneď ako bol syr na vrchu roztečený, som jedlo vybrala z rúry.
-
12
Upečené jedlo.
Robievam podobný "pastiersky koláč" ako Ty.
Ďakujem za komentár.
Ďakujem za nahliadnutie