Foto: zuzananoskova
Kašu som sa naučila od svojej kamarátky Ľubky a mohla by som ju jesť každý deň, tak veeeľmi mi chutí :-) Tentokrát som si Zobraziť celý popisKašu som sa naučila od svojej kamarátky Ľubky a mohla by som ju jesť každý deň, tak veeeľmi mi chutí :-) Tentokrát som si k nej vyprážané kalerábové listy a mrkvovú vňať v hraške.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pšeno som prepláchla, mrkvu očistila a nastrúhala. Na rozpálenom oleji som opražila mrkvu, pridala som pšeno, premiešala, zaliala vodou a na pomalom ohníčku som, za občasného miešania a dolievania prevarenej horúcej vody, nechala variť cez 20 minút.
- 2
Ochutnala som, dosolila, pridala maslo, odstavila a nechala pod zakrytou pokrievkou aspoň 10 minút odpočinúť.
- 3
V zime - chladnejšom období chceme, aby nás jedlo zahrialo. Preto jedlo varíme pomalinky a dlhšie :-)
- 4
Dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Přesně!!! Taky mám ráda tahle jídla :-)