Býčie žľazy na hubách
Marek Ptačina
šéfkuchár penziónu Rozálka v Pezinku, 12. augusta 2012
šéfkuchár penziónu Rozálka v Pezinku, 12. augusta 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Odblanené žľazy rozrežeme na polovičky a na niekoľko hodín namočíme do vody. Pred úpravou ich opláchneme pod tečúcou vodou, pokrájame na väčšie kúsky a udusíme na pokrájanej cibuli.
- 2
Očistené a pokrájané huby udusíme na oleji s korením. Keď sú huby mäkké, zmiešame ich so žľazami, zaprášime múkou, pridáme worcesterskú omáčku a zahustíme.
- 3
Do hotového jedla pridáme šťavu z citróna. Podávame so zemiakovými hranolčekmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
je to ozaj delikatesa, tazko dostat aj tu bez znamosti.