prazdny

Tekvicovica

Večera

Je to už viac ako dvadsať rokov čo som dopestovala veľké množstvo tekvíc a robila som ju...

prazdny

Husacie stehno na gaštanovom pyré

Bravčové mäso

Hornú polovicu stehna vykostíme, osolíme, naplníme husacou pečeňou (nemusí byť) a zabalíme do bravčovej mriežky....

prazdny

Seitan na ázijský spôsob

Bezmäsité jedlá

Múku si zmiešame s pol litrom studenej vody a vymiešame hladké cesto. Namočíme ho do vody...

prazdny

Zelené rezance s hubami a šošovicou

Cestoviny

Preosiatu múku, vajcia, čerstvý alebo rozmrazený špenát, soľ, olej a oregano vymiesime rukami....

prazdny

Rybie karbonátky

Hlavné jedlá

Údenáča oberieme, pridáme cca 2-3 uvarené a roztlačené zemiaky, šalotku nakrájanú na jemno, vajce,...

prazdny

Rezance s tvarohom a marhuľami

Dezerty

Rezance uvaríme v osolenej vode a scedíme ich.

prazdny

Cestoviny s lososom a syrom feta

Cestoviny

Pripravíme si zapekaciu misku a jej dno pokvapkáme olivovým olejom. Do misky dáme fetu a postupne...

prazdny

Zabíjačkový tanier v letných šatách

Bravčové mäso

Mnohým sa to bude zdať, že je to na tieto dni veľmi sýte jedlo...

prazdny

Kukuričné placky so salsou a s vajíčkom

Bezmäsité jedlá

Na prípravu salsy nakrájame všetky suroviny. Osolíme, premiešame a dáme do chladničky. Do ďalšej misy vložíme...

prazdny

Pečený francúzsky toast s jablkami - žemľovka

Dezerty

Jedná sa o krásne jedlo s nádhernou arómou, perfektné na desiatu alebo olovrant. Dá sa...

prazdny

Brokolicovo-šunkové kuracie zvitky s kurkumou

Kuracie mäso

Minule som s kurkumou robila bravčové, tak som to skúsila aj s kuracím mäsom...

prazdny

Plnené cukinové kvety v pivnom cestíčku

Bezmäsité jedlá

Tento rok je unás dosť nepriaznivý pre vývoj cukín. Aj keď som už mnoho krát robila rôzne...

prazdny

Cukina so závojom

Bravčové mäso

Mleté mäso opražíme na cibuli, pridáme varenú ryžu, kečup, vajce, soľ, mleté...

prazdny

Kuracia prsná rolka na stredomorský štýl

Kuracie mäso

Roky pribúdajú a kilá tiež, leto je za dverami a tak sa mení štýl kuchyne aj...

prazdny

Teľacie na mede a citrusoch

Hlavné jedlá

Tento recept je pôvodne francúzsky, ale keďže nie vždy sa mi podarí zohnať všetky ingrediencie, ...

prazdny

Hovädzie s cviklovými rezancami

Hovädzie mäso

Včera @Marianna76 zverejnila recept s cviklovými haluškami. Ja ponúkam rezance. Použil som sterilizovanú cviklu...

prazdny

Hus plnená zemiakmi

Hlavné jedlá

Hus očistíme, vypitveme, umyjeme, osušíme, osolíme a necháme odležať na chladnom mieste...

prazdny

Morčacie vlnky s estragónom

Hlavné jedlá

Sviatočný obed z morčacieho mäsa.

prazdny

Rizoto mimóza

Bezmäsité jedlá

MDŽ v Taliansku je slávené s omnoho väčšou dôležitosťou ako u nás. Možno preto, že...

prazdny

Fazuľa so zeleninou a klobáskami

Bravčové mäso

Fazuľa prepláchneme v studenej vode, zalejeme väčším množstvom vody a necháme najlepšie cez noc napučať...

prazdny

Kuracie mäso v kešu - pistáciovej marináde

Kuracie mäso

Maso dame do misky a pridame vsetky suroviny na marinadu. Maso s marinadou dobre premiesame...

prazdny

Donuty srdiečka

Dezerty

Potešiť naše vnúčatá sa podarilo.

prazdny

Krevety na zelenine s penne

Cestoviny

Prvýkrát sme pripravovali morské plody a prvýkrát som ich jedla.

prazdny

Kačacie prsia s kapustovými pirohmi

Hlavné jedlá

Najskôr dáme uvariť zemiaky na zemiakové pirohy, ktoré necháme vychladiť a použijeme ich neskôr. Červenú...

prazdny

Kapor na šampiňónoch

Hlavné jedlá

Väčšieho kapra po zbavení vnútorností naporciujeme na väčšie kusy a tie vložíme do kastróla so sladkým mliekom, ...

prazdny

Mladé cukety dusené s ančovičkami a kaparami

Hlavné jedlá

Variabilné jedlo s jemnou štruktúrou a úžasnou chuťou. Jednoduchá a rýchla príprava, naviac po jeho...

prazdny

Hliva na batatovom pyré s paštrnákom a so strateným vajcom

Bezmäsité jedlá

Máme radi hlivu, a toto je recept na pečenú hlivu, ktorý som tak trochu...

prazdny

Bezlepkové bryndzové halušky

Hlavné jedlá

Vo vhodnej miske vymiešame obsah vrecka so 4, 5 dl studenej vody na homogénne redšie cesto...

prazdny

Divina s orechmi

Hlavné jedlá

Mäso naklepeme, nasolíme, okoreníme a na teplom oleji prudko opečieme z obidvoch strán. Mäso...