Pečeň so šampiňónmi

diabambulka - fotkadiabambulka, 29. decembra 2010
4
porcie
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g alebo bravčova
130 g
8 ks, čerstvé
1 ks
2 strúčiky
1,5 PL
1,5 PL




Postup

  1. 1

    Slaninu pokrájame na kocky vyškvaríme na oleji, pridáme pokrájenú cibuľu, roztlačený cesnak, pečeň, okoreníme a orestujeme. Pridáme horčicu, kečup, nakrájané šampiňóny ,zalejeme vývarom a dusíme. Na záver osolíme, pridáme majoránku a podávame. Celkovú chuť môžeme ešte vylepšiť ak namiesto vývaru podlejete pečeň pohárom červeného vína a na záver pri stolovaní podávame posypané posekanými mandľami.

  2. 2

    Dobrú chuť:-)))

Diskusia k receptu

evetik
mam rada pecen na hociaky sposob.Tato vyzera fakt chutne.hned by som si dala
sracz
Pečeň na bársako ja žeriem aj s navijákom! Pokiaľ si toho svojho držíš pri sukni takýmito dobrotami, po druhej Ti ano očkom nežmurkne milá @diabambulka - dcérenka šikovná, presne, ako moja Bábika Angelika, mamka mojich Čvorgľov_vnúčeniec. Ďakujem Ti za rcp a blahoželám k poctivej robote!
sracz
... och ja hlava sivá dubová! Ak Ti môžem poradiť, očistenú a odblanenú pečeň nechaj po umytí v celku (ba tanieroch to vyzerá aj pre oči príťažlivejšie), nechaj ich odkvapkať - prípadne ich osuš papierovým obrúskom - a v pomocnej miske zmiešaj v Tebou uvádzanom množstve (1,5 PL) plnotučnej liptovskej horčice, hneď na začiatku prípravy (ja to robím večer pred varením a misku s pečeňami, prikrytú celofánom, uložím na noc do chladničky) a pokeačuj tak, ako píšeš. Samozrejme, ďalšiu horčicu už nepridávaš. Lákavo pôsobia aj kopčeky Tvojej ryže, aj tú môžeš "vyšperkovať" 2÷3 PL zeleného trojboja - petržlenová, zelerová a ligurčeková vňať - na hrubo pokrájaná a vmiešaná do ryže ešte surovej, zaliatej a zmiešanej v rajnici! Tak prepáč, že "poučujem", ale svojim rcp si ma naozaj nalákala!
diabambulka
ahoj sracz, nie nepoučuješ ale radíš a ja si nechám rada poradiť a vyskúšam, veď človek sa učí celý život no nie? ďakujem za radu pečeň vyskúšam po tvojom, dokonca sa ju chystám aj vysmážať dávno som to jedla a bola to mňamka, som zvedavá čo doma na to povedia a ryžu môžem len snívať, tú nevyskúšam-môj štvorročný drobec vyhadzuje všetku vňať z varenia :-(
pekný deň a ďakujem za pochvalu aj radu, prosím aj na budúce hm? :-))) paaa




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia