Foto: bonpari
Je to skôr niečo ako zeleninová polievka, no v konečnom dôsledku to má naozaj gulášovú chuť. A predsa len to mäso nepotrebujeme jesť každý Zobraziť celý popisJe to skôr niečo ako zeleninová polievka, no v konečnom dôsledku to má naozaj gulášovú chuť. A predsa len to mäso nepotrebujeme jesť každý deň. A opäť to je veľmi rýchly a ľahký receptík, teda ho zvládnu aj začiatočníci.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu si nakrájame nadrobno a orestujeme ju na troche oleja. Keď má sklovitú farbu, pridáme na kocky nakrájané zemiaky.
- 2
Pridáme bujóny a koreniny, každý podľa chuti. Ja dávam mletú rascu, sladkú červenú papriku, mleté čierne korenie, chilli, majoránku, keď mám, tak aj gulášové korenie, záleží len na vás. Trošku popražíme a zalejeme jednou polovicou leča. Vody dolejeme odoka, no ja mám takú mierku, že stačí tak 3 cm nad zemiaky. Keby sa jej veľa odparilo, alebo bola polievka neskôr príliš hustá, voda sa dá doliať vždy.
- 3
Kým sa nám "guláš" varí, rozmixujeme druhú polovicu leča s múkou na hladkú kašu. Keď budú zemiaky uvarené, primiešame múkovú zmes, necháme prevrieť, prípadne doriedime vodu a môžeme papať. Samozrejme najlepšie s čerstvým chlebíkom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ako bielkovinnú zložku dávam sójové kocky, ktoré namočím vo vriacej vode s bujónom, alebo "vegetou". Na oleji podusím nakrájanú cibuľu, pridám namočené kocky, zemiaky, paradajku, papriku a korenie podľa chuti. Teda viacmenej klasický kotlíkový guláš, len so sójovými kockami namiesto mäsa.
Ja robievam tiez ako @peter48 so sojovymi kockami (som NEmesozravec :-)).
Bŕŕ, ďakujem, nechcem, nechcem, nechcem.
A druha vyhoda leca - staci to povarit kratsie. Muku nekomentujem, nemam s tym skusenosti lebo nepouzivam.
Tak ci tak, recept je dobry, paci sa mi. Pripadne aj s vylepseniami, ktore sem pridali ini ludkovia.
varecha.pravda.sk/recepty/pikantna-zemiakova-polievka-aci...
veľmi podobný recept, a nikto ani muk, že som tam naládovala 2 PL múky :D sranda, ne?
A ani do Tvojho receptu, ktory vyzera fakticky dobre, by som ja osobne muku nedal. Aj keby to malo byt redsie.
@tiginko , 2010 - :-). Proste som chcel len to, ze mi to sem trochu nesedi. Napriek tomu, ze samotny recept sa mi paci. Niekde sa mi muka na zahustenie hodi, niekde zase nie. Chleba, pecivo jem len vynimocne. Zakusky, kolace vobec. A co taki ludia s bezlepkovou dietou... netreba Vam dalej pisat :-).